Riadó: nem találtak pokolgépet + Galéria!

Bombariadó: visszatérhettek a kiürített épületekbe a dolgozók. A rendőrök nem találtak robbanószerkezetet sehol.

hirdetés

Képünk archív felvétel

A Pécs TV információi szerint az ügyészséget is megfenyegették; az érintett épületek környékét számos rendőrautó biztosítja. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

Lapunk úgy tudja, hogy az egyik Komlói úti telefonfülkéből is érkezhetett a bejelentés, az elmúlt percekben fejezték be a helyszínelést a rendőrök.

Frissítve (13:02)

Pécs, Szeged, Nyíregyháza és Debrecen több közintézményét érte bombafenyegetés csütörtök délelőtt, az épületek átvizsgálása folyamatban van.

Petróczi Tímea, az MTI információját megerősítve azt mondta: a katasztrófavédelemhez telefonon érkezett bejelentés szerint a négy megyeszékhely bíróságain, adóhivatali épületeiben, valamint más közintézményekben helyeztek el bombát, amely egy időben fog robbanni.

GALÉRIA A KERESÉSRŐL. KLIKK IDE!

A Pécsi Városi Bíróságon, a Pécsi Törvényszéken, a Baranya Megyei Főügyészségen, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal regionális szerveinél már zajlik az érintett épületek és azok környékének átvizsgálása.

Az MTI információ szerint a pécsi bíróságokon a délutáni tárgyalások elmaradnak.

Frissítve (13:20)

Telefonon bejelentett bombatámadással fenyegetés miatt ürítettek ki a rendőrök Pécsett három közintézményt csütörtök délelőtt. Az épületek átvizsgálása folyamatban van – írja közleményében a Pécsi Rendőrkapitányság.

Frissítve (16:13)

Befejeződött az épületek átvizsgálása Pécsett

Csütörtökön délelőtt telefonon jelentette be egy személy a tűzoltóság ügyeletére, hogy  napon – több más nagyvároshoz hasonlóan – Pécsett, a bíróság, ügyészség és NAV épületeiben bomba fog robbanni.

A bejelentés alapján a rendőri intézkedések megkezdődtek, a közintézményeket a rendőrök kiürítették és átvizsgálták. Az átvizsgálás során robbanószerkezet vagy egyéb gyanús tárgy nem került feltalálásra, az épületekbe délután 14.00 óra után visszatérhettek az érintettek – közölte a Pécsi Rendőrkapitányság.