Többször fenyegetőztek robbantással

Ma délelőtt egy pécsi belvárosi üzletközpontot érintő robbantással fenyegetésre utaló jelzés érkezett a rendőrség ügyeletére – közölte a Pécs TV megkeresésére a Pécsi Rendőrkapitányság.

hirdetés

Képünk illusztráció

Az épület kiürítését délután ugyan  meg is kezdték, a hangosbemondó technikai okokra hivatkozva kérte az embereket távozásra, ám végül néhány perc után mindenki visszatérhetett az Árkádba.

Mint azt a Pécsi Rendőrkapitányság közölte: a telefonos bejelentés alapján az elsődleges intézkedések megtörténtek, a Pécsi Rendőrkapitányság ugyanakkor nem értékelte közveszéllyel fenyegetésnek a jelzést.

Az épület kiürítésére pedig ezért nem került sor, de a rendőrség bevásárlóközpont átvizsgálását a délután folyamán az üzletközpont nyitvatartása mellett végrehajtja.

Megírtuk, múlt héten több középületet is ki kellett üríteni az Árkád mellett, miután egy betelefonáló robbantást helyezett kilátásba. Szombaton pedig Kertvárosban kellett intézkedniük hasonló okból a rendőröknek.

 

Korábban írtuk

Kertvárosban szombaton volt bombariadó

Délután négy óra magasságában érkeztek meg a tűzszerészek ahhoz a pécsi Kertvárosban található panelházhoz, amelynek környezetét több mint egy óráig lezárt a rendőrség – közölte a Pécs TV helyszínen tartózkodó tudósítója.  Később kiderült: telefonon robbantást helyeztek kilátásba, végül azonban nem találtak bombát a könyéken. Az ügyben közveszéllyel fenyegetés bűncselekmény miatt eljárás indult.

Az Olga utca ominózus részén két rendőrségi szalaggal választották le, s rendőrautók állnak az utcán. A Pécs TV tudósítója közölte, több járőrt és civil ruhás nyomozót is látott a környéken, s úgy tudjuk, hogy bombariadó miatt nagy a rendőrségi készültség. Egyelőre nem ürítettek ki egyetlen házat sem.

A rendőrök jelenleg az autók alja alá néznek be, zseblámpával világítanak azok belső terébe. Mindez több panelépület között, a kertvárosi őrstől néhány méterre zajlik.  Úgy 50-60 autó állhat a vizsgálat alá vont parkolóban, eddig öt autóval végeztek. A tudósítónkat, ahogyan az ott lakókat sem engedik be a lezárt övezetbe.

Képünk a helyszíni intézkedésen készült

Frissítve (szombat, 17:03)

Néhány perccel ezelőtt fejezték be az intézkedést a területen, feloldották az útzárat is. A rendőrök és a tűzszerészek is elhagyták a helyszínt. Egyelőre nem lehet tudni: találtak-e bármiféle gyanús tárgyat a vizsgálat során.

A Pécsi Rendőrkapitányság közleménye a szombati esettel kapcsolatbab:

Szombaton délután telefonon jelentette be egy személy a rendőrség ügyeletére, hogy az egyik kertvárosi utcában robbantani fog. A bejelentés fenyegetést, követelést nem tartalmazott. A rendőrök a szükséges helyszíni intézkedéseket megtették, az adott területet átvizsgálták, robbanószerkezetet nem találtak. Az ügyben közveszéllyel fenyegetés bűncselekmény miatt eljárás indult.