Videó: Így szakadt félbe az előadás a PNSZ-ben

Lezárták a Király utca egy szakaszát, valamint a Perczel utcát is, miután valaki azzal fenyegette meg a Pécsi Nemzeti Színházat, hogy az épületet levegőbe repíti – tudta meg a Pécs TV. A rendőrség emiatt kénytelen volt az esti előadást félbeszakítani.

hirdetés

Úgy tudjuk, hogy közel húsz perce ment már a Pécsi Nemzeti Színházban Molnár Ferenc színdarabjának, a Doktor úrnak az előadása – amelyben Rázga Miklós direktor is játszik – , amikor egy rendőr jelent meg a színpadon, és távozásra szólította fel a nézőket.

A színészeknek arra sem volt idejük, hogy átöltözzenek, így volt, aki fellépő ruhában várakozott arra, hogy visszamehessen a színházba. Egyébként nyugodtan vették tudomásul a nézők a történteket.

A rendőrök a szomszédos éttermet is kiürítették, biztosították a helyszínt és megkezdték az épület átvizsgálását.

A teátrum igazgatója, Rázga Miklós  a Pécs TV-nek azt mondta, hogy mindenkit kárpótolni fognak az elmaradt előadás miatt, a nézők visszakérhetik a jegyek árát, vagy egy másik időpontban tekinthetik meg az előadást, amennyiben ezt szeretnék.

A történet pikantériája, hogy Rázga maga is rendőrt játszik a darabban, ezért először nem is vették komolyan az igazi rendőr színre lépését a nézők, azt valamiféle színházi újításnak vélték…

A fenyegető akár három évig börtönbe kerülhet, ha a rendőrség a nyomára bukkan.

A Pécsi Rendőrkapitányság emberei este kilenc óra után fejezték be az épület átvizsgálását, amely során robbanószerkezetet,  vagy más gyanús tárgyat nem találtak.