Bontják az A/1 laktanyát


Információink szerint egy vállalkozó hozzálátott az egykor szebb napokat megélt A/1 laktanya épületeinek, belső tereinek bontásához. A munkálatokról a tulajdonos Grupo Milton egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

hirdetés

Mint ismeretes, a Grupo Milton befektetőcsoport vásárolta meg 2008-ban a város stratégiai ingatlancsomagját, amellyel a hírhedtté vált, két évtizede üresen álló Magasház mellett – más ingatlanokkal együtt – az „Áper” is a spanyol cég tulajdonába került – összesen – nettó 5,2 milliárd forintért.

Lapunk információi szerint a közelmúltban egy helyi vállalkozót bíztak meg az A/1 laktanya épületeinek lebontásával, s úgy tudjuk, hogy megközelítőleg két esztendőt vesz majd igénybe a minap elindult munka.

A Grupo Milton részéről megkerestük Mervó Józsefet, a cég vezérigazgatóját, aki nem kívánt reagálni kérdéseinkre, csupán annyit közölt: keressük a következő héten.

A Milton részéről ugyanakkor korábban Kovács Bence János elnök úgy nyilatkozott, hogy a kármentesítés és a bontási munka 300-400 millióba kerül. A terület ily módon történő előkészítése után kezdődhet meg a parcellázás, a telkek közművekkel való ellátása, az infrastruktúra kiépítése. A korábbi elképzelések szerint lakóházak épülhetnek majd itt, de elképzelhető, hogy üzleteket húznak fel. Azt azonban továbbra sem lehet tudni, hogy a tervek mikor valósulnak meg, ráadásul a 2008-ban a Miltonnal kötött kontraktusban erre vonatkozólag nem tértek ki.