Bor és mámor a Széchenyi téren

Kíváncsi Pécs legjobb borára, érdekli a gasztronómia világa, esetleg csak szeretne négy napon keresztül izgalmasabbnál izgalmasabb programokon részt venni? Csütörtökön indult a Bor, mámor, Pécs & fűszerünnep, avagy ízek, illatok, tájak, hangulatok fesztiválja.

hirdetés


Idén sem marad el a Bor, mámor, Pécs & fűszerünnep rendezvénye, mely csütörtöktől vasárnapig tart a Széchenyi téren. A gasztronómiai választékot könnyűzenei és világzenei koncertek teszik még színesebbé.

Csütörtökön a Recefice zenekar magyar népdalok feldolgozásával és a Boggie együttes jazzes dalaival indítja el a fesztivált.

Pénteken a fűszerünnepet Páva Zsolt, Pécs polgármestere nyitja meg és ültet fűszernövényeket a Városháza előtt, majd Csizi Péter pécsi országgyűlési képviselő a Berek sétánynál teszi ugyanezt.

Virágoznak a fűszerek a főtéren
Minden évben nagyon népszerű a program

A Pécs Város Bora választást a Pécsi Galériában tartják meg, ahol Pécs legjobb borára lehet voksolni. Ez a program, valamint a Tudásközpont megtartandó Dés András és Szabó T. Anna Fűszermadár című előadása, a zenei improvizációval egybekötött Törésteszt könyvbemutatója nem ingyenes, a többi esemény szabadon látogatható.

Aznap a Boja és a Góbé együttesek is koncerteznek, az utóbbi a táncházhoz is adja a talpalávalót.

Szombaton a BioBia játszóháza indítja a napot, ahol saját teát is készíthetnek akár az érdeklődők. A kvízjátékok szerelmeseinek tökéletes program lehet a Könyvtári kreatív sarok, ahol még origami hajtogatásra, és egy fűszerfelismerő játékra is jut idő.

A rendőrökkel is lehet majd futni a Széchenyi tértől a Zsolnay-negyedig. A gasztronómia kedvelői számára is beindul az élet, amikor Wossala Rozina főz élőben, utána a merészebbek élesben próbálhatják ki magukat az Extrém Grill Bajnokság alkalmából, amit Lokodi Ákos, Németh Ádám, Vári Ádám, és a Konyhafőnök győztesei értékelnek. Az este folyamán jöhet a lazítás: a Kubalibre és a Roy & Ádám lesz felelős a jó hangulatért.

Vasárnap, az utolsó napon a környezettudatosság és fenntarthatóság lesz középpontban az Ökováros-Ökorégió Alapítvány foglalkozásain. A Brummogda boltjának közreműködésével macivarrásra és óriásmaci tömésre is lehetőség nyílik a délelőtt folyamán, majd délután időutazás a big band zene világába, ahol a műfaj közismert és kevésbé hallott dallamait vonultatja fel tizenhat kiváló pécsi művész. A négynapos rendezvényt a Kerekes Band koncertje zárja le.