Borús, ködös lesz a hét

A hét elején néhol még viharossá fokozódhat a szél, helyenként hó is eshet, a hétvégén viszont inkább csak borult és ködös idő várható, több helyen napközben sem emelkedik 0 Celsius-fok felé a hőmérséklet.

hirdetés

Kedden változóan felhős lesz az ég, néhány órára kisüt a nap. Reggel elszórtan lesz eső, havas eső, északkeleten hó. Napközben főleg nyugaton lehet néhol hózápor, zápor. A minimum-hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között, északon mínusz 1 fok alatt valószínű. A nappali maximumok keleten plusz 1 és plusz 5, nyugaton várhatóan plusz 5 és plusz 10 fok között alakulnak.

Szerdán nem valószínű csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 8 és mínusz 3 fok között, nyugaton mínusz 3 fok felett alakul. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul.

Csütörtökön borult, párás, illetve kevésbé felhős területek egyaránt lesznek. Reggel, délelőtt párás lesz a levegő, foltokban ködös idő lesz. Ónos szitálás, szitálás előfordulhat. Gyenge marad a légmozgás. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet, napközben a ködös tájakon mínusz 2, a napos helyeken plusz 4 fok is lehet.

Péntektől egész hétvégén túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, elsősorban a ködös tájakon, szitálás, ónos szitálás is előfordul majd. Pénteken és szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul.

Vasárnap a leghidegebb órákban mínusz 5 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, a nappali maximumok mínusz 2 és plusz 3 fok között várhatók – olvasható az előrejelzésben.