Boszorkányságok és bor Harkányfürdőn

A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő is a legjobbak között

Idén harmadik alkalommal rendezik meg Harkányfürdőn, május 30 – június 1 között a Harkányi Boszorkányságok Gasztronómiai Fesztivált, ahol 3 napig a bor, a helyi gasztronómiai különlegességek, az egészséges, kerékpáros életmód, a helyi hagyományok vannak középpontban.

hirdetés

Az elmúlt évben közel 3 000 látogatót vonzott a rendezvény, mely idén kiegészül a Magyar Kutyafajták CAC kiállításával és versenyével, így 2014-ben még több érdeklődővel számolnak.

A rendezvény ideje alatt, mindhárom napon kerékpáros és bringó hintó verseny, kirakodó-kézművesvásár színesíti a „Kerékpárral a kultúrák közt Harkánytól Beliscéig” c. IPA pályázati forrásból megrendezett fesztivált, melyen a helyi és térségi, magyar és horvát hagyományőrző csoportok is fellépnek: táncház az Aranycsárdással, májusfa kitáncolás a Harka Néptáncegyüttessel, tradicionális shaolin kung-fu bemutató, főzőverseny, bájital és süteményverseny is megtalálható a programok között. A helyi gasztronómia egyik főattrakciója az ormánsági gulyás, melyet egy 600 literes bográcsban főznek majd, kemencében ördögkerék sül, és szombat este a talpalávalót a 3+2 együttes szolgáltatja.

Pénteken és szombaton kerékpáros ügyességi versenyek és kvíz, vasárnap Pattanj kerékre – Bringó-Hintó verseny várja a kalandvágyókat. Fürdésre vágyóknak a hétvégén a Harkányi Gyógy- és Strandfürdőben, a Gyógykertben Májusfa kitáncolás és frissítő szolgáltatások, a messziről érkezőknek sokszínű szálláskínálat és 3 napos élményvarázs 60 km-es körzetben.