Botrányosan viselkedett az anya, aki részegen ment el gyermekei láthatására

A Pécsi Járási Ügyészség hatósági eljárás megzavarásának vétsége miatt emelt vádat egy anya ellen, aki a gyermekeivel történő láthatás során magatartásával megzavarta a hatósági eljárást.

A vádirat szerint az anya gyermekeinek szülői felügyeleti jogával a nagyszülők rendelkeztek. Az anya a gyermekekkel a kapcsolattartást a család- és gyermekjóléti szolgálaton keresztül gyakorolhatta úgy, hogy a gyermekeket a nagyszülők vitték a szolgálat egyik hivatali helyiségébe, ott látogathatta meg őket anyjuk.

2019 szeptemberében az anya egy ilyen láthatás során rossz állapotban, ittasan jelent meg.

A nő a hivatalban az ott tartózkodókat szidalmazni kezdte, azoknak hangosan egy könyvből szöveget olvasott fel, melyet trágár kifejezésekkel kommentált. Magatartásával megzavarta az ott lévőket, és az ott dolgozókat, akik többször felszólították őt arra, fejezze be, amit csinál – áll a vádiratban.

A nő persze továbbfolytatta a zavargást, míg az épületből ki nem kísérték.

Néhány perccel később megérkezett egyik kiskorú gyermeke is a nagyszülővel, akikkel közölték az ott dolgozók, hogy a nő állapota miatt a láthatás elmarad. Ez az anyának nem tetszett, ezért hangosan szidalmazni, sértegetni kezdte az ügyintézőket, agresszíven viselkedett.

A vádlott akkor fejezte be mindezt, amikor az ügyintézők tájékoztatták, hogy a rendőrséget értesítik.

A nő cselekménye a hatósági eljárás megzavarása vétségének a megállapítására alkalmas.

Kiemelt képünk illusztráció.

Hirdetés