Bővülő a bölcsődei helyek

Az elmúlt három évben megteremtett több mint háromezer bölcsődei helyen felül a következő évben további háromezer gyermekről gondoskodhatnak a bölcsődékben, újabb száz bölcsődét újítanak fel, illetve több száz bölcsődei munkahely létesül – reagált a Fidesz az MSZP egyik fővárosi képviselője, Lendvai Anna sajtótájékoztatójára.

hirdetés
Uránia Mozi

Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy az MSZP a bölcsődei fejlesztés érdekében új aláírásgyűjtő kampányt indít. A szocialisták kezdeményezése azt célozza, hogy az országban induljon el egy nagyarányú bölcsődefejlesztési program, legyen újra ingyenes a bölcsőde, továbbá valamennyi bölcsődei dolgozó kapjon tisztességes bért.

A Fidesz közleménye szerint, “szemben a szocialisták kormányzásával, amikor a bérek csökkentek és béremelésre remény se volt, ma elég erős az ország a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók béremeléséhez”. Mint hozzátették: “minden remény meg van arra is, hogy hamarosan elég erősek leszünk a bölcsődei dolgozók fizetésének emeléséhez is”.

A nagyobbik kormánypárt kiemelte, hogy a gyermekes munkavállalók megélhetését családi adókedvezménnyel és rezsicsökkentéssel, a kisgyermekes édesanyák foglalkoztatását adókedvezménnyel, a gyermekek elhelyezését pedig a bölcsődei helyek számának emelésével támogatják.

Mint kifejtették: az elmúlt három évben a kormány több mint háromezer bölcsődés gyermeknek létesített új bölcsődei helyeket, 109 új bölcsődét épített, 2300 bölcsődei helyet újított meg, 260 új bölcsődei csoportot indított el és 520 új bölcsődei munkahelyet is teremtett.

“A következő évben pedig még több bölcsődés korú gyermek számára biztosítunk elhelyezést” – hangsúlyozta a párt. A közlemény szerint további 100 bölcsődét újítanak fel, háromezer új bölcsődei helyet adnak át, 1900 helyet korszerűsítenek, 250 új bölcsődei csoportot indítanak el és 500 új bölcsődei munkahelyet teremtenek.