2000 ügy a kormányablakoknál

A Kormányablakokban intézhető ügyek köre július elsejétől 87 új ügykörrel egészül ki, így az állampolgárok már százötven féle ügyben fordulhatnak ezekhez országszerte.

hirdetés

Az év végétől kiépülő Kormányablakok – ezzel együtt – már több mint kétezer esetben állnak majd az ügyfelek rendelkezésére.

Az ügyfélbarát közigazgatás megteremtésének fontos állomása volt, amikor 2011. január elsején az ország huszonkilenc pontján elindultak a Kormányablakok, ahol ma már hatvanhárom ügyben kérhetünk segítséget.

Most az elérhető és intézhető esetek száma megint bővül, így július elsejétől többek között otthonteremtési, gyermektartásdíj állami megelőlegezésével, lakásfenntartási kérelemmel vagy haláleset bejelentésével is már a Kormányablakokhoz kell fordulni. Ilyenkor tájékoztatást is kapnak az ügyfelek az eljárás menetéről, és az eljárással kapcsolatos jogairól és kötelezettségeiről, valamint a munkatársak is segítséget nyújtanak a kérelem a kitöltésében.

A Kormányablakok kezdettől fogva ügyfélbarát nyitva tartással, munkanapokon reggel és este nyolc között várják az ügyeiket intézni kívánó állampolgárokat.

2014–re az ország 380 pontján, több mint 2000 ügyben lehet majd felkeresni a Kormányablakokat.