Bővülő segítségnyújtás a rászoruló családoknak

Az Esztergár Lajos Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ a Szociális Munka Napja alkalmából ünnepséget szervezett az Uránia moziban, ahol értékelték a központ éves munkáját és a CSALÁD-programot. Az eseményen beszédet mondott Nagy István, az intézmény igazgatója és dr. Őri László, Pécs alpolgármestere.

hirdetés

Áprilisban indult el a Cselekvés, Alázat, Lendület, Áldozat, Döntés kulcsszavakból álló CSALÁD-program, amelyben 12 család vesz részt. A családokkal történő intenzív gondozás olyan hasznos iránymutatást, életvitelbeli, gazdasági változást eszközölhet a kiválasztottaknál, amelynek eredményeként a bajba jutott családoknál sikerülhet oly mértékű pozitív változásokat eszközölni, amelyek révén eljuthat a család a hatósági intézkedés megszüntetésére.

Nagy István igazgató közölte: egyre több hátrányos helyzetű család keresi meg őket, olyanok is, akik korábban nem kerültek a szolgálat munkatársainak látókörébe. Hozzátette: folyamatosan pályáznak újabb és újabb forrásokra, ugyanakkor jövőre a várostól is számíthatnak plusz segítségre, hiszen az önkormányzat megemeli a szervezet gondozói státuszainak a számát.

esztergár családsegítő, hl01

Szerinte nemcsak az a feladatuk, hogy a bajba jutott családokon segítsenek, hanem megelőzni azt, hogy újra a lejtőre kerüljenek, ezért is fontos az önálló életvitelre való felkészítésük.

Őri László, Pécs alpolgármestere a város nevében köszönetet mondott intézet dolgozóinak, hiszen nagyon fontos az a kezdeményezés, amelybe belevágott a központ.

– Nagyon fontos, hogy megerősítsük a családokat is, ezért az utóbbi időben nagy hangsúlyt fektet a város a családpolitikai intézkedésekre – mondta, majd hozzátette: nincs egészséges társadalom egészséges család nélkül.