Bővült a kiskereskedelmi forgalom

A korábbi előrejelzéseknél nagyobb mértékben, akár 2 százalékkal is bővülhet a decemberi kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbihoz képest, és elérheti a 860-870 milliárd forintot az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) előrejelzése szerint.

hirdetés

A reáljövedelmek emelkedése, az alacsony infláció több költekezést engedett meg, így – döntően a karácsonyi bevásárlásoknak köszönhetően – a kereskedelem mérlege hosszú éveket követően felfelé mozdult el – áll a szervezet hétfői közleményében.

Az OKSZ arra is felhívta a figyelmet: az áruházakban, piacokon, bevásárlóközpontokban december 24-én legkésőbb 14 óráig lehet vásárolni, kivételt a benzinkutak, virágboltok, édességboltok, vendéglátóhelyek, non-stop kis üzletek jelentenek. December 25-26-án minden üzlet zárva lesz, de a benzinkutak, virágboltok, édességboltok, vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek, non-stop kis üzletek nyitva tartanak.

December 27-29. között a szokásos rendben várják a vásárlókat a boltok, de egyes iparcikk üzletek zárva maradhatnak. A nyitva tartás minden változásáról kötelező tájékoztatni a vásárlókat a bejáratnál kifüggesztett felirattal – emelte ki az OKSZ.

December 31-én a szokásosnál hamarabb zárnak az áruházak, de erre a napra nincs kötelező előírás. Január 1-jén minden üzlet zárva lesz, kivételt ekkor is a benzinkutak, virágboltok, édességboltok, vendéglátóhelyek, non-stop kis üzletek jelentenek.