Brutális képek: vádat emeltek a kutyáit kínzó pécsi tenyésztő ellen

Állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy helyi férfi ellen a Pécsi Járási Ügyészség, aki korábban kutyákat tenyésztett, azonban azokat sanyarú körülmények között tartotta…

A vádirat szerint a pécsi férfi a lakása mellett 24 boxból álló kutyakennelt alakított ki, ahol 2014-től németjuhászok tenyésztésével foglalkozott.

A vádlott 2018 közepén elhatározta, hogy felszámolja a tenyészetet, és megpróbálta elajándékozni az ingatlanon tartott 30 kutyát, azonban a kétévesnél idősebb állatoknak nem talált gazdát.

Az állattartó korábban adományozási szerződést kötött egy élelmiszeripari áruházzal, mely szerint az üzlet a selejt, sérült csomagolású és lejárt fogyasztási idejű termékeket átadja neki a kutyák etetésére.

A férfi 2019 szeptemberétől ezeket el is szállította, azonban nem adta oda az ebeknek, a különböző húsárukat több kartondobozban a kennelek előtt hagyta.

Az állattartó 2019 szeptemberétől szerencsétlen állatokat bezárva tartotta, nem etette őket rendesen, ezért a 12 kutyából 8 kórosan lesoványodott, 4 pedig sajnos az éhezés miatt
elpusztult.

Az elkövető cselekménye az állatkínzás bűntettének a megállapítására alkalmas – zárul a vádirat.

Néhány megdöbbentő felvétel: