A Pécsi Törvényszék június 14-i ítéletével F. S. K. vádlottat 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt – halmazati büntetésül – 9 év börtönre, 9 év közügyektől eltiltásra ítélte.

hirdetés
Uránia Mozi

Emellett megszüntette a vádlott szülői felügyeleti jogát mindhárom kiskorú gyermeke vonatkozásában, valamint eltiltotta a nőt bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll. Mindezek mellett kötelezte a bíróság a vádlottat 741 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

A vádirat szerint a letartóztatásban lévő vádlott nő férjével 2008-ban kötött házasságot és azóta egy baranyai kis faluban éltek együtt a nő első házasságából származó egy, és három közös gyermekükkel. A legidősebb lány, mikor betöltötte a 18. életévét, a következő nap vőlegényéhez költözött, mert nevelőapjával nem volt jó a kapcsolata.

A vádlott férje gyakran fogyasztott alkoholt, többször volt veszekedés is a családban, a nőt bántalmazta is, kapcsolatuk megromlott. Ennek ellenére az asszony várandós lett, azonban azt hízékonyságára hivatkozva a kezdetektől tagadta.

Csak erős idegzetűek olvassák tovább!

A vádlott ötödik gyermekének születése 2019. december 9. napján este 11 óra körül indult meg. Egy távolabbi szobába vonult vajúdni, majd december 10-én hajnali 5 óra körül egészséges, ép, fejlett, életképes fiúgyermeket szült. Hogy ne derüljön ki a kisfiú születése, szemeteszsákot dugott az újszülött torkába. A kicsi testét becsomagolta egy takaróba, majd egy szemeteszsákba, a szüléshez használt véres törölközőket, egyéb nyomokat pedig egy másik szemeteszsákba rakta…

(Az eredeti rendőrségi hír: halott csecsemőt találtak Versenden, ide kattintva olvasható.)

Reggel a vádlott férje munkába, két lánya iskolába ment, míg a harmadikat otthon tartotta, lányával takaríttatta ki a lakást.

Másnap, amikor minden családtag távol volt, az asszony tüzet rakott, hogy elégesse a maradványokat, ám ez nem sikerült teljesen, beesteledett, a tüzet pedig eloltotta. A csecsemő maradványit aztán újból becsomagolta egy zsákba, azt egy vödörbe, majd az udvaron egy szekrénybe rejtette, amit lomokkal torlaszolt el.

A nyomozó hatóság néhány nap múlva, december 18. napján találta meg a holttestet.

A vádlott lánya, aki a takarításban segédkezett, azon a napon nem tudta még, hogy mi után kell takarítania, később értette meg, mi történhetett. A nő így súlyosan veszélyeztette a gyermeke egészséges lelki, erkölcsi fejlődését.

A nőnek a cselekmény elkövetésekor, illetve terhessége alatt is teljesen ép volt az elméje, tudatában volt annak, mit tesz – derül ki a vádiratból.

Viszont a bíróság enyhítő körülményként értékelte a szüléssel együtt járó speciális testi, lelki állapotot, amelyben az ölési cselekményt elkövette, valamint a szűkebb és tágabb lakókörnyezetének a vádlottal szemben tanúsított, kifogásolható erkölcsi magatartását, büntetlen előéletét és ténybeli beismerését.

A vádlott és védője tudomásul vették az ítéletet, az ügyész három munkanapot tartott fenn a fellebbezés esetleges bejelentésére, így az ítélet nem jogerős – zárul a vádirat.