Búcsúzik a Tulipécs

Ez még holland...

Április 27-én, vasárnap hivatalosan is búcsút intenek a szervezők a Tulipécsnek a Kodály Központban.

hirdetés

Az ünnepélyes program öt órakor kezdődik az ötletgazda Simon Wintermans magyar nyelvű előadásával, mely a holland tulipán történelméről szól majd, sok-sok érdekes ténnyel a bő négyszáz éves holland tulipán kalandról. Szót ejt az áldásos 16. századi tulipánlopásokról, mély francia dekoltázsokról, az őrült 17. századi tulipánhagyma spekulációkról, végül beszél Barack Obama múlt márciusi holland látogatásáról is.

Hat órakor az Utrechti Filharmonikus Diákzenekar Ravel-Prokofjev-Kodály előadásával folytatódik a program a nagy teremben.

A Tulipécs története ezzel a búcsúzóval hivatalosan is végéhez ér. Az eseményen ott lesznek az akcióban résztvevő hollandok, valamint a Biokom tulipán ültető csapata is. Ők azok, akik az elmúlt öt év során kemény munkával ültették a virágokat és karban tartották a tulipánmezőket, melyeket a pécsieknek szántak. Az ünnepélyes program folyamán az ő munkájukat is szeretnék megköszönni.

  • Simon Wintermans

    Tomi nincs jól informálva.

    Nagyon örültem az igen nagy érdeklődésnek múlt vasárnap a Kodály Központban. Nem gondoltam volna, hogy annyian el fognak jönni az előadásra, meg a koncertre.

    Annak is örültem, hogy a Biokom ültető csapat elfogadta a meghívásunkat az eseményre. Bizom benne, hogy nekik jól esett a vastapsot, melyet kaptak a publikumtól – nagyon megérdemeltek!

  • Tomi

    Búcsúzik a TuliPécs, már kb harmadik éve….