Budapesten mutatkozik be Villány

A Villányi borvidék 18 pincészetének kiemelkedő borait mutatják be a VinCE Budapest Wine Show-n.

hirdetés

A borbarátok idén három standból álló közös borvidéki bemutatkozáson kóstolhatják a prémium kategóriájú borokat, melyek magas minőségét a több mint tíz éves eredetvédelmi rendszer garantálja.  Itt találkozhatnak újra a borvidék zászlós borával, a Villányi Franc legszebb képviselőivel.

A cabernet franc természetes otthonra lelt Villányban, évről-évre növekszik ismertsége és elismertsége,  ma már méltó vetélytársa a francia Loire-menti és az európai cabernet franc boroknak.  A Villányi Franc az elegancia, az egyensúly, a finomhangolás művésze, sokrétűségét mutatja, hogy a fajtajelleg mellett teret enged a borász egyéniségének is. Legalább egy éves fahordós érlelést kap, s a hosszú palackos érlelést is meghálálja.

A Villányi Franc mellett a borvidékre jellemző egyéb fajták, házasítások széles kínálatából  is bemutatnak 15 prémium bort. A magyar kikerics egyedi védjeggyel jelölt borok között csúcsházasítások, merlot, cabernet sauvignon, kékfrankos, portugieser, valamint egy prémium chardonnay reprezentálják borvidéket.