Budapesti koncertélmény a pécsi Mesterbérletekhez

Régóta kacérkodik a gondolattal, hogy Ön is büszke részese legyen egy értékes pécsi programsorozatnak? A pécsi Mesterbérlet világszínvonalú hangversenyeit egy évadon át a Kodály Központban élvezheti a nagyérdemű. Most minden új bérletvásárló szeptember 19-ig az öt pécsi koncert mellé egy budapesti hangversenyt kap ajándékba.

hirdetés

A pécsi székhelyű, de országosan évente több mint 1000 koncertet szervező Filharmónia immáron hatvan éve nyújt klasszikus zenei koncertélményt minden korosztálynak. Kivétel nélkül cél egy átfogó élmény adása, kirándulás egy helyben ülve a zene varázslatos és rejtélyes világába, ahol közelebb kerülünk más korok, földrészek és országok kultúrájához és önmagunkhoz egyaránt.  Kodály Zoltán szavaival élve „A dallamok… bevilágítanak a lélek rejtett zugaiba, ahova másképp nem férkőzhetünk.”

 

norvegbarokk
A képen a Norvég Barokk Zenekar

A Mesterbérlet fellépői az ország és a világ kiváló klasszikus zenei előadói: világhírű zenekarok – a Budapest Fesztiválzenekar, a Norvég Barokk Zenekar vagy a Nemzeti Filharmonikus Zenekar – és szólisták – Kocsis Zoltán, a Grammy-díjas Kim Kashkashian, a virtuóz Hisako Kawamura – közül kerülnek ki.  A koncerteket ingyenes beszélgetés, Prológus előzi meg, amelyen izgalmas műhelytitkokat tudhat meg a szerzőkről, a művekről és az előadókról egyaránt. A számtalan kedvezmény mellett, amely minden Mesterbérlet tulajdonosnak jár, most a Filharmónia Magyarország minden új bérletvásárlójának, aki szeptember 19-ig váltja meg Mesterbérletét, nagy értékű ajándékkal kedveskedik. Válasszon a budapesti Unikum 2015/16 Oratórium bérlet legelőkelőbb helyszínein tartott hangversenyei közül, az Erkel Színházban, a MÜPA-ban vagy a Zeneakadémián.

 

A koncertsorozat és a bérletváltás részleteiről érdeklődjön a Filharmónia Magyarország pécsi jegyirodájában, a Kodály Központban! A meglévő bérleteseket is különleges lehetőségek várják, melyekről hamarosan hírlevélben értesülnek.

A Filharmónia Magyarország a Mesterbérlet hangversenyek mellett változatos klasszikus zenei programokkal kedveskedik a pécsi közönségének. Az Angster bérlet és az OrgonaPont koncertsorozat előadásain a hangszerek királynője kerül középpontba a Székesegyházban. A nyári Püspökvári Zenés Esték műfajilag könnyedebb, de magas színvonalú hangversenyein egy különleges helyszínen, a Püspöki Palota kertjében várják a kikapcsolódni vágyókat, legyen szó kicsikről vagy nagyokról.

mesterberlet_op_aug_zold

A Desszert sorozat előadásai a Palatinus Szálló Bartók termében, az évad öt vasárnapjának délutánján Lakner Tamás kalauzolásával ígérnek élvezetes családi kikapcsolódást. Októberben a Zeneszüret Fesztivál klasszikus zenén alapuló programjai a társművészetekkel együtt komplex élményt nyújtanak a látogatóknak. Az országos Korunk Zenéje Fesztivál mindkét pécsi programja különleges élménynek ígérkezik: Sáry László Remek hang a futkosásban c. félig komoly operáját mutatják be a pécsi közönségnek október 1-jén, az október 3-i Generációk találkozása c. koncert pedig Soproni József 85. és Balassa Sándor 80. születésnapja előtt tiszteleg az idei Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztiválon komponált művekkel.

 

Kawamura
A zongoránál Hisako Kawamura