Buja kert: 4000-en voltak Pécsen

Rengetegen voltak kíváncsiak az újdonságokra az egyetem botanikus kertjében a hétvégén, hiszen ekkor tartották a hagyományos növénykiállítást. A látogatók megtekinthették a megújult sziklakerteket és üvegházi gyűjteményeket. A legtöbben a szivárvány minden színében pompázó virágzó kaktuszokat, a termő citrusokat és kávéfát, az új orchideákat és rovaremésztő növényeket, valamint a pálmaház növényfalát csodálták meg – közölte lapunkkal az PTE.

hirdetés

A botanikus kert növényei mellett az ország minden részéről érkeztek kisebb-nagyobb növénynevelő és forgalmazó cégek, melyek nem csak tovább gazdagították a látványt, de vásárolni is lehetett tőlük. Többségük szinte minden évben eljön, népszerűségük annak is köszönhető, hogy szaktanácsaik beválnak.

Volt bromélia, orchidea, bonsai, kaktuszok és pozsgásnövények, rovarfogók, cserjék és fák, évelő és egynyári növények. Az egyik legnépszerűbb az orchideák mellett idén is a gazdag színes fellevelekkel díszítő murvafürt (Bougainvillea) volt, de sokan vásároltak konyhakerti palántákat és különleges fűszernövényeket.

Bár az idei kiállításnak vége, aki lemaradt, hétköznapokon 7-15 óráig, szombaton pedig előzetes egyeztetés alapján még mindig tehet látogatást a kertben, közel 7 hektáron mintegy 8000 féle növényt lehet megtekinteni.