Bujtor István fia a BBC-nél folytatja

Bujtor Balázs, a Pannon Filharmonikusok koncertmestere 2013-tól a londoni BBC felkérésére 2 éves szerződést ír alá filmzenei stúdiófelvételek készítésére. A szerződési feltételek szerint a koncertmesteri és a stúdió-zenekari feladatok nehezen összeegyeztethetőek, ezért a rendkívüli lehetőség miatt Bujtor Balázs távozik a Pannon Filharmonikusoktól.

hirdetés

„Az együttes életében nagyon fontos és meghatározó időszakában dolgoztunk együtt Bujtor Balázzsal, azonban a Pannon Filharmonikusok nem tudja felvenni a versenyt a nemzetközi zenei élet pénzügyi feltételeivel, így megértem a döntést.

A váratlan lehetőség és a hirtelen döntés nem okoz fennakadást, hiszen a Pannon Filharmonikusoknak két koncertmestere volt Bujtor Balázs és Deák Márta személyében, aki a legendás hegedűművész, Pauk György tanítványaként a londoni Királyi Zeneakadémián végzett, és szintén 5 éve dolgozik koncertmesterként zenekarunknál. A következő időszakban egy személyben Deák Márta látja el a koncertmesteri feladatokat, Bujtor Balázs helyére pedig próbajátékot hirdet a zenekar.” – mondta Horváth Zsolt a Pannon Filharmonikusok igazgatója.

„Pályafutásom nagyon termékeny és inspiráló öt évét töltöttem itt, nagyon szép koncertek és nagyon jó emlékek maradnak meg bennem erről a közös időszakról.” – írta felmondólevelében Bujtor Balázs koncertmester.