Bűnmegelőzési Szakmai Nap az ANK-ban

Február 28-án Kallódó nemzedékek címmel bűnmegelőzési napot rendeznek az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központban. 

hirdetés

A programok kilenc órakor kezdődnek Dakos József rendőr dandár tábornok, megyei főkapitány, valamint Dombi Erzsébet, az Apáczai Óvoda és Általános Művelődési Központ igazgatójának köszöntőjével.

Ezt követően a “Mi a baj a fiatallal?” kérdéskört járják körbe szakemberek tapasztalati és problémafelvetési alapján. Az előadók között szerepel Borsyné Dr. Kovács Zsuzsanna a Baranya Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala vezetője, Dr. Kálmán Józseg rendőr őrnagy, kapitányságvezető helyettes, illetve Dr. Komlósi Ákos főiskolai docens, Neveléslélektani tanácsadó.

Negyed 11-kor a Forrás Gyermek- és Ifjúságvédő Alapítvány által készített Kívülállók című filmbemutatóra kerül sor. Bevezetőt mond Pálné dr. Gergely Mónika rendőr alezredes, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa. A film létrejöttének körülményeiről Ákli Krisztián író, rendező mesél.

A filmvetítés után Tóth József, a Baranya Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgató-helyettese beszél a problémás fiatalok kezelésének lehetőségeiről.

A zárszót Dr. Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója mondja.