Bunyó és földharc a kézimeccsen: több százezer forintra büntették a siklósi játékost

Földharc labda nélkül

A Kiskőrösi Járási Ügyészség garázdaság bűntette miatt október 16-án gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy férfit, aki szeptember 26-án a Kiskőrösön-Siklós férfi kézilabdameccsen cserejátékosként rátámadt az ellenfél egyik játékosára, többször megütötte, majd az öltöző előtt is folytatta a bántalmazást – írja az ügyészség honlapja.

A játékidő letelte előtt 10 másodperccel egy kiskőrösi és siklósi játékos között konfliktus alakult ki. Ezt látta az ügy vádlottja, a siklósi játékos apja, aki szintén játékosként a cserepadon ült, berohant a pályára és rátámadt a kiskőrösi játékosra. Meglökte, mire a megtámadott védekezésül átkarolta a vádlott nyakát, és egy dzsúdós dobással a földre vitte. Ezután a vádlott a kiskőrösi játékos hátára térdelve ököllel ütötte tovább. A további bántalmazást az odaérkező csapattársak akadályozták meg, a konfliktus hevében kisebb lökdösődés is kialakult.

A Kiskőrösi Járási Ügyészség a férfit nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt bíróság elé állította. A Kiskőrösi Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

hirdetés

Hirdetés