Álarcokkal kereskedik a Viszkis

Eozin színű álarcokkal, tálakkal és köcsögökkel jelent meg a mohácsi busójáráson Magyarország legismertebb bankrablója. A PécsMa.hu kérdésére a Viszkis azt mondta: mivel a bankszektorban nyugdíjazták, ebből próbál megélni. A posta- és bankrablásai során egyébként majdnem 200 millió forintot zsákmányolt.

hirdetés

Aláírásokért, közös fényképekért és végső soron magáért a Viszkis által készített, törékeny termékekért is rajongtak a látogatók a mohácsi busójáráson. A “Bármit csinálhatsz, de csináld jól” feliratú plakát előtt tömegek ácsorogtak csak azért, hogy egy pár ezer forintos vázát megvegyenek, majd szignózza maga Ambrus Attila és esetleg még a kínos kérdésekre is válaszoljon. A magyar történelem eddigi legsikeresebb és legismertebb bankrablója pedig mosolyogva válaszolt, szinte mindenre.
fotó 3
Az egykoron hősként ünnepelt, a rendőrséget kijátszó Viszkis a kíváncsiskodóknak beszélt arról, hogy miként tanulta ki a mesterséget és most hogyan próbál ebből megélni miután “nyugdíjazták a bankszektorban”. Egy rajongója pedig örömét fejezte ki, hogy a tőle megszokott vicces kedvét megtartotta.
Egy finoman megművelt korsóért akár 5-6000 forintot is elkérhetett a bankrabló, az emberek simán kifizették.
fotó 1
[note]Ambrus Attiláról filmet forgattak, könyvet is írtak és megtalálható a Wikipédián is
Ambrus Attila (Csíkszentlélek, 1967. október 6.) a „Viszkis rabló” néven hírhedtté vált egykori jégkorongozó. Bankrablásairól ismert, legtöbbször elmaszkírozott arccal és „álruhában”, közel 30 alkalommal rabolt ki bankokat, takarékszövetkezeteket, utazási irodákat, postákat. Egyes helyszíneken többször is járt. Az esetek legnagyobb részében taxival ment rabolni és távozott úgy, hogy a taxisofőr mit sem sejtett.
Nevét onnan kapta, hogy közvetlenül a rablások előtt, a helyszínekhez közeli kocsmákban 1-2 deci whiskyt ivott. Utolsó rablása során, menekülés közben társát elfogták, aki kihallgatása során lebuktatta, így tudták elfogni menekülés közben, a román-magyar határon, az ártándi átkelőnél. Egyszer meg is szökött az előzetes letartóztatásból a Gyorskocsi utcából.[/note]

 • Vélemény

  Gratulálok neki! A volt lakótársai példát vehetnének róla.

 • Krisz

  A vezetőség elgondolkozhatna azon, hogy milyen szakmai háttérrel rendelkező firkász cikkjeit publikálják!
  Miért is bankrabló??? Nem kéne megbélyegezni ilyen jelzőkkel! Simán lehetett volna Attilát, vagy hókuszpókot írni, de ne illessük így…! Leülte a büntetését, onnantól kezdve szabad ember, és nem bűnöző!
  Mindenkit meg lehet valamivel bélyegezni, csak ismerni kell a mögötte álló személyt!

 • nem

  kellene már abbahagyni a “bankrabló” megnevezést!!!………… korsóért akár 5-6000 forintot is elkérhetett a bankrabló….”
  Igen vannak emberek akik képesek megváltozni, de ha ilyen újságíró féleségek évek múltán is “bankrabló”-znak, akkor az már etikátlan, de nagyon!!!!!
  Mély tisztelet Ambrus Attilának ezért a nagy váltásér, amint az életét éli, és igyekszik – de nagyon – példát mutatni!

 • ANYUKA

  🙂 Bírom a pasit