Büszkék Pécsre a külföldi polgármesterek

Eszék, Terracina és Arad első embere is üdvözölte Pécset, mint a Kultúra Városát a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Az alábbiakban a baranyai megyeszékhely számára küldött üzenetekből, jókívánságokból idézünk részleteket.

hirdetés

Gheorghe Falca, Arad polgármestere például azt írta, szívből kívánja, hogy Pécs, a Kultúra Városa a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa év sikereit tovább folytatva szellemi, kulturális értékein keresztül is fejlődjön szépüljön 2012-ben is. Hozzátette, örömére szolgál, hogy Pécset, mint Arad testvérvárosát köszöntheti e nem hivatalos ünnepnap alkalmából.

Nicola Procaccini, Terracina első embere úgy fogalmazott, „nagyon büszke arra, hogy Terracinának ilyen különleges testvérvárosa van”. Elmondta, tudja, hogy Pécs, a Kultúra Városa kiemelkedő kulturális központ, mind helyi, mind nemzetközi szinten, s leszögezte: 2010-ben a megyeszékhely büszkén viselhette a megérdemelt címet. A polgármester a megkezdett út örömteli folytatásának reményében azzal zárta sorait, hogy mielőbb személyesen is ellátogatna hozzánk.

Kresimir Bubalo, Eszék polgármestere azt írta: „Pécs nagyszerű város, a pécsiek pedig nagyszerű, becsületes, jókedélyű és vendégszerető emberek” hírében állnak. Leszögezte: mindezekről maga is meggyőződhetett, amikor nálunk járt. A horvát város első embere különösen jó érzésekkel gondol vissza a kulturális fővárosi cím programsorozatára, amely méltó nevet szerzett Európában Pécsnek.

Azt írta, „Pécs büszkén viselheti a Kultúra Városa nevet”, mert tapasztalatai szerint Európa egyik legszebb, legizgalmasabb és legsokszínűbb városa a miénk.