Cél a reálbérek emelkedése

2013 után 2014-ben is folytatódnak a reálbérek emelkedését szolgáló kormányzati intézkedések, a kormány egyre több munkavállaló “sorsát rendezi” – jelentette ki Zsigó Róbert vasárnapi sajtótájékoztatóján.

hirdetés

A Fidesz szóvivője hangsúlyozta: míg az Európai Unió 28 tagállamából 12-ben csökkennek a reálbérek, addig Magyarországon nőnek. Ennek oka az alacsony infláció mellett a 16 százalékos adókulcs, a családi adókedvezmény, valamint a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók béremelése.

Hangsúlyozta, hogy jövőre mindezek mellett a kiskeresetű családok adócsökkentése, a gyed extra bevezetése, a minimálbér emelése, a pedagógusok béremelésének folytatása, valamint a szociális, a gyermekvédelmi és gyermekjóléti ágazatban dolgozók béremelése növelheti a reálkereseteket.

Zsigó Róbert úgy fogalmazott: az ország tartósan a gazdasági növekedés pályájára állt és a “Gyurcsány-Bajnai-kormányokkal szemben látszik a fény az alagút végén”. Jelenleg 21 éves csúcson van a foglalkoztatás, csökkennek az adók, nőnek a bérek és mindezt a kormány nem hitelből fedezi.

Kiemelte, hogy a kormány minden munkavállaló bérét rendezni akarja, de ezt lépésről-lépésre tudja megtenni.

Kérdésre válaszolva beszélt arról is: a bukott baloldal kormányra kerülése esetén emelné az adókat, csökkentené a minimálbért és eltörölné a családi adókedvezmény rendszerét. Éppen ezért szerinte a baloldal programja a legveszélyesebb dolog a munkavállalókra nézve és a szakszervezeteknek a legfontosabb dolguk, hogy erre figyelmeztessék a munkavállalókat.

  • joci

    és a közmunka bér 2014 e menyivel lesz több nettóba? mert mindenki azt mondja hogy hogy magyarország joban teljesit azért van ilyen sokk bünözés mert joban teljesit de azt nem lássa be hogy mennyi szegény ember van és 50 000 ft éljen meg napi 8 órában sjna mert sajnos ez van ez magyarország szegények országa