Cigit lopott 400 ezerért, de tetten érték

Péntek hajnalban egy pécsi dohányüzlet tulajdonosa telefonon jelentette rendőrségnek, hogy a boltban éppen betörők garázdálkodnak. A tulajdonos az üzletbe indult kinyitni, amikor észrevette a betörést. A helyszínre érkező rendőrök az egyik elkövetőt elfogták, a másik azonban elmenekült.

hirdetés

A Pécsi Rendőrkapitányság beszámolója szeriont az elkövető az üzletbe a tetőszerkezet megbontásával jutott be. Míg társa figyelt, ő elvágta a riasztó vezetéket, majd egy létrán mászott fel a tetőre, onnan pedig be az üzletbe. A boltból több táskányi dohányárut lopott el.

A férfinek sikerült az egyenruhások kiérkezése előtt elmenekülnie, társát azonban tetten érték, az eltulajdonított dohányáruval együtt, amelynek értéke közel 400 ezer forint.

Az elfogott férfinál lévő kocsikulcs alapján a rendőrök megtalálták a helyszíntől nem messze az autóját, benne a betöréshez használt szerszámokkal. A férfit betöréses lopás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették, társát pedig még keresik a rendőrök.