Civilek tették rendbe a Ledina Parkot

Helyi civilek munkája nyomán avatták fel szombat délelőtt a Ledina Parkot: a Zsolnay Mauzóleum alatti közel másfél hektáros terület rendbetételéhez dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő, a park fővédnöke is hozzájárult.

hirdetés

Pingpongasztal, futballpálya, valamint egy negyvenszer negyven méteres kutyafuttató, valamint egy pavilon várja itt szombattól a pihenni vágyókat. Az Ifjúsági Unió Pécs elnevezésű civil szervezet önkéntesei 750 munkaórát és pályázati forrásból 600 ezer forintot fordítottak az igen nehéz terepadottságú terület rendbetételére.

A megnyitón elhangzott, ezzel még koránt sincs vége a terület kicsinosításának, a már meglévő mellé egy további kutyafuttatót is szeretnének kialakítani kifejezetten a kisebb testű ebek számára. Továbbá petanque-, boccia- és futópályával pályákkal is szeretnék bővíteni a parkot – emelte ki Háber János, a civil szervezet vezetője.

Úgy tűnik erre minden esélyük meg is lesz, miután Hoppál Péter bejelentette, a Ledina Parknak szánt tavalyi 300 ezer forint után, idén újabb 200 ezer forinttal járul hozzá a fejlesztésekhez. A képviselő egyúttal példaértékűnek nevezte a civil szervezet és önkénteseik munkáját.

Márta István – a parkkal szomszédos – Zsolnay Kulturális Negyed vezetője pedig arra tett ígéretet, hogy munkatársaikkal segítenek, a korábban meg nem eredt fák helyére újakat ültetni. Az eseményen mintegy ötven környéken lakó vett részt, akik grundfociban, valamint különféle sportvetélkedőkön mérhetik össze erejüket egészen kora délutánig.