Civileket indít az ÖPE Kertvárosban

Hudák István, Deák Andrea, Balogh Csaba, Kővári János, Varga Péter, P. Kovács Tiborné, Végh Péter

Hat önálló jelöltet indít az Összefogás Pécsért Egyesület a déli városrészben. Folytatnák a panelprogramot, új közösségi tereket hoznának létre és javítanának a közlekedési állapotokon. A közterületeken is erősítenének.

hirdetés

Minderről az egyesület alelnöke, Kővári János beszélt csütörtökön az EKF ideje alatt felújított Csontváry-sétányon. Aláhúzta: élhetőbbé szeretnék tenni a városrészt, ezért a szervezet jelöltjeitől azt várja el, hogy a civil életben szerzett tapasztalataikat kamatoztassák, ha bizalmat kapnak a pécsiektől.

A régi Kertvárosban P. Kovács Tibornéra szavazhatnak az ÖPE-vel szimpatizálók. A nyugdíjas pedagógus, Pécs város érdemes tanára, a Kertész Civil Közösség koordinátora azt mondta: a közösséget erősítené, s mindent megtenne az utak és járdák, játszóterek karbantartásáért.

Hudák István, Deák Andrea, Balogh Csaba, Kővári János, Varga Péter, P. Kovács Tiborné, Végh Péter
Hudák István, Deák Andrea, Balogh Csaba, Kővári János, Varga Péter, P. Kovács Tiborné, Végh Péter

A háromgyermekes Vörösné Deák Andrea az ANK környékét képviselné. Ő egy kertvárosi egészségügyi centrum, rendelőintézet létesítéséért lobbizna, az eddig fel nem újított panelházak energetikai célú felújításához járna ki támogatásokat.

Varga Péter, az Árnyas utcától a Németh László utcáig tartó területen indul. Azt mondta, mindenki számára elérhetővé tennék az otthonok felújítását, s a közlekedés fejlesztését a kerületben.

öpe jelöltek3

Végh Péter, aki őszig a keleti városrész képviselője lesz még, a választásokon Kertvárosban indul. Mint azt az egykori mélyépítő vállalkozó elmondta, sokat tenne a városrész közbiztonságának erősítéséért. Azt, tette hozzá, együtt kell kezelni a belvárosi problémák orvoslásával. Megemlítette, hogy az Árpád Fejedelem Gimnázium felújításáért is mindent megtenne a következő ciklusban.

Hudák István, Postavölgy és Árpádváros környékén lenne képviselő, ő ott jelenleg is erősíti a településrészi önkormányzatot. Szerinte fejleszteni kell a buszközlekedést ezeken a területeken, gondoskodni kell a nagy teherkocsik eltereléséről. Azért is dolgozna, hogy egy kisebb postahivatalt, gyógyszertárat is kapjon a „szellemváros” környéke.

Balogh Csaba, a malomvölgyi Egyesület alelnöke Pécs legdélebbi területét képviselné. Azt mondta, tovább kell fejleszteni a malomvölgyi tavak környékét, fejleszteni kell annak rekreációs funkcióit, s vonzóbbá tenné az arborétumot is. Hozzátette: a játszóterekre több forrást, no meg helyi értékteremtő embereket kell keresni és találni.