CMM: nem volt alaptalan az aggodalom

Mint arról korábban beszámoltunk, a Civilek a Mecsekért Mozgalom tagjai a Környezetvédelmi Világnapon, június 3-án Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől a környezet védelméért adható legrangosabb kitüntetést, a Környezetünkért Díjat vehették át a a minisztériumban.

hirdetés

– Pécs városa által szeptember elsején átadatt Pro Communitate díj után ezzel állami szinten is elismerésre került az öt éves mozgalom tevékenysége, amely megmentette a Tubest a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet, a Natura 2000 területére, a vízbázis fölé szakmailag hibásan tervezett radartól – olvasható Vicze Csilla, a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivőjének (képünkön) hétfői közleményében.

– Bebizonyosodik lassan, hogy nem volt alaptalan az elektromágneses sugárzás miatti aggódásunk, mert a WHO 2011. május 31-i sajtóközleményben tájékoztatta a világot, hogy „lehetséges emberi rákkeltő” kategóriába sorolta a rádiófrekvenciás elektromágneses tereket, amit a nagyhatósugarú NATO radar is előidézett volna pár száz méterre a sokgyerekes családok lakóházaitól – húzta alá írásában.