Construma 2015 díjat nyert a Terrán terméke

Az idei Construma 2015 díjat a bólyi székhelyű, nagy múltú Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. Synus tetőcserepe nyerte el (március végétől a termékeinek nevével összhangban a Mediterrán Magyarország Betoncserép Gyártó Kft. neve Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.-re változott). Az idei, immár 34. Construma építőipari és otthonteremtési kiállításon Glattfelder Béla államtitkártól Gódi Attila, a cég ügyvezető igazgatója vehette át a díjat.

hirdetés

A rangos elismerést elnyert Synus betoncserép egyedülálló újdonság az elöregedett tetők felújításban, mert használatával akár 30%-kal könnyebb lehet az új héjazat a régihez képest, és így nincs szükség a tetőszerkezet cseréjére. Ezen kívül a Synus a Terrán többi termékéhez hasonlóan extra tartósságú, vihar- és fagyálló tulajdonságokkal is bír.

Terrán stand

A vállalat világszínvonalú gyártási technológiának köszönhetően 2015 áprilisától a TERRÁN márkanév alatt forgalomba hozott termékeire a hazai beton tetőcserépgyártó cégek közül egyedüliként, kimagaslóan magas, 50 év garanciát tud biztosítani vásárlóinak.

“A Synus piaci fogadtatása nagyon kedvező volt, hiszen a bevezetést követő rövid idő alatt már több mint ezer házat fedtek be vele. Büszkék vagyunk arra, hogy innovativitásunkkal a szakma tetszését is kivívtuk, és a legnagyobb építőipari szakkiállításon is elismerést nyert a termékünk, hiszen a Construma 2015 díjával jutalmazták munkánkat” – mondta Gódi Attila.

Terrán

A cég számos más elismerést is magáénak tudhat: 2003 tavaszán Construma Nagydíj, 2005-ben BNV Nagydíj, 2010-ben Business Superbrands, 2013-ban Magyar Termék Nagydíj és MagyarBrands díj – ez utóbbit 2014-ben ismét elnyerték, illetve 2014-es év legsikeresebb üzleti márkája lett a TERRÁN.

[note note_color=”#fb9d56″]

A Synusról

A Terrán Synus szinte szabályos sinus hullámformája teszi lehetővé statikailag, hogy a betoncserép egyenkénti súlya ne haladja meg a 4 kg-t anélkül, hogy tartóssági vagy funkcióbeli kompromisszumra kényszerülne. A súlycsökkenés a tetőfelújításoknál komoly előnyt jelent. A beton tömörsége miatt – hasonlóan a gyártó többi termékéhez – vízzáró, a tető súlya nem ingadozik. A termék alapanyagában színezett, színtartó. A felületkezelési eljárásoknak köszönhetően a környezeti hatásoknak – csapadék, koszosodás, mohásodás, UV sugárzás, egyéb időjárási viszontagságok – ellenáll, nagy teherbírású és alaktartó.[/note] [note note_color=”#badecb”]

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

Mészáros Kálmán a mai Szlovákia területén lévő Negyeden 1920-ban kezdett el betonalapú cserépgyártással foglalkozni, a család 1947-ben a dél-baranyai, régi iparos hagyományokkal rendelkező, mára várossá fejlődött Bólyon telepedett le. Itt fia, Mészáros Vilmos vitte tovább a családi tevékenységet. 1997-ben lépett be a vállalkozásba a család harmadik generációja, ezzel egy időben indult el a gyors technológiai fejlődés is, mára a Terrán Kft. komplett tetőfedési rendszereivel és kiváló minőségű termékeivel Európa egyik legmodernebb betoncserép gyártójává nőtte ki magát. A családi tradíciókra épülő cégnél alapvető követelmény a kutató-fejlesztő munka és a magas minőség iránti elkötelezettség. A vállalat Magyarországon kettő (Bólyon, Kunszentmiklóson), Szlovákiában egy gyárat működtet, termékeik legnagyobb részét külföldön értékesítik, Európa 12 országába szállítanak folyamatosan.[/note]

(X)