Csajozós buli lesz a Sétatér Fesztivál

Nők ezrei lesznek az idei Sétatér Fesztiválon, mert a szervezők a gyengébbik nemet szólítják meg a programokkal. A férfiaknak kitűnő alkalom lesz ez az ismerkedésre, ráadásul a falatozók visszakerülnek a  “borutcába”.

hirdetés

Minden marad a régiben, mégis megannyi dolog megújul az idei Sétatér Fesztiválon. A június 16-24. között zajló rendezvény főszereplői a lányok, nők és asszonyok lesznek; a zenei fellépők kilencven százalékát a gyengébbik nem adja, a Nők Lapja Café teraszán pedig a szépségápolás, az életmód-tanácsadás játssza majd a főszerepet. A „borutca” marad, méghozzá egészen július közepéig.

Nem feltételezzük, hogy a szervezők a megújuló Sétatér Fesztiválon szeretnék majd megtalálni életük párját, s pusztán ezen önös érdektől vezérelve állították középpontba idén a nőket. Annyi azonban bizonyos, hogy a barátnőre vágyó egyedülálló férfiaknak már csak ismerkedés céljából is érdemes lesz kilátogatniuk a két hétvégét is magában foglaló rendezvényre.

Az idei Sétatér Fesztivál ugyanis a régi, jól bevált elemeit megőrzi, mégis teljesen más lesz, mint az eddigiek. Kezdjük azzal az apró, de nem megkerülhető újdonsággal, hogy az italárusokkal teletűzdelt „borutca” immár újra szerves egységet képez majd az ételárusokkal, s nem kell elkülönülniük az éppen falatozóknak a folyékony élvezeteket kedvelőktől.

Nőinvázióra felkészülni!

A nagy dobása azonban nem ez lesz a fesztiválnak, hanem az, hogy idén szinte minden programmal a gyengébbik nem kegyeit keresik a szervezők, akik várhatóan ezrével látogatnak majd ki emiatt az évről évre inkább enni-inni érkező urak szintén népes táborához.

Mint azt Merena Rudolf, a Pécsi Fűszerünnepet is szervező városi cég, a Pécsi Fesztiválszervező NKft. ügyvezetője az eseményt beharangozó sajtótájékoztatóján elmondta, a pécsiekben és a településre érkezőkben is tartja magát az a nézet, hogy a megyeszékhely „Kelet-Közép-Európa legszebb nőinek szülő- és befogadó városa”. A rendezvényen ezért azokra a kérdésekre próbálnak választ adni, hogy mit alkotnak különféle műfajokban, a zene, az irodalom, a gasztronómia, a képzőművészet terén a magyar lányok, nők és asszonyok.

Csupa csaj a fellépők között is

A tematika jól nyomon követhető a programsorban is, hiszen a zenei fellépők kilencven százaléka a gyengébbik nem képviselői közül kerül ki, az úgynevezett Nők Lapja Café teraszán pedig több közismert magyar és pécsi nő – többek között divattervező, kozmetikus, hajszobrász, gasztroenterológus, pszichoterapeuta, kineziológus, asztrológus – tart előadásokat.

A zenei színpadon előadók közül Merena Rudolf kiemelte Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, a Csőke Renáta Quartet, Kovács Kati és a Qualitons fellépését. Mellettük többek között női zenés kabarét is láthat a közönség, Edith Piaf-sanzonok csendülnek fel, Kelemen Angelika dzsesszestjébe hallgathatnak be, s fellép az Anima Sound System is. A teljes programsor május végétől a setaterfesztival.hu internetes címen tekinthető meg.

Marad a borutca július közepéig

Merena Rudolf elmondta azt is, hogy az esemény június 25-i zárása után sem kell szomorkodniuk azoknak, akiknek életük részévé vált a kilenc nap alatt a sétatéri eszem-iszom. A kitelepülő bor- és pálinkaárusok, a falatozópavilonok egészen július közepéig maradnak a helyükön, hiszen a Sétatér Fesztivál akkor egy másik rendezvénynek adja át a területet.

Nagy Csaba alpolgármester reményét fejezte ki, hogy a program új szervezője legalább olyan sikerrel rendezi meg a Sétatér Fesztivált, mint története első eseményét, a szintén tízezreket megmozgató májusi Pécsi Fűszerünnepet.

Újdonság még, hogy idén a rendezvényt önkormányzati támogatás nélkül, piaci üzleti alapon történő finanszírozással valósítják meg.