Csak a szerelem: Misina-előadás a Tánc Világnapjára

A Misina Néptáncegyüttes és Táncszínház április 30-án, hétfőn 16.30, és 19.30 órakor új, kétrészes programmal várja a tánc iránt érdeklődőket a Pécsi Nemzeti Színházba. A Csak a szerelem című műsor első része táncszínházi bemutató, a második része többgenerációs folklórműsor.

A Csak a szerelem című bemutató előadás párkapcsolati viszonyainkat, küzdelmeinket tükrözi vissza és fűzi fel egy sajátos motívumhálózatra, reflektálva a bennünket körülvevő posztmodern közegre. Párkapcsolati szituációk bontakoznak ki különböző aspektusokból, időben és térben kötetlenül, a központi téma újrajátszásával.

Egy-egy tételben felvillan az idill, a gyermekkori-kamaszkori párválasztó játékok, a fiatalkori útkeresés, a felnőttek párkapcsolati küzdelmei, az érettebb korúak páros viszonyai. A hangsúly a viszonyok változásán van, melyet többek között a NeoFolk, a Presser-Sztevanovity szerzőpáros, illetve a Csurgó zenekar hangzásvilága támaszt alá.

A második részben a generációk együttes alkotóerejéből építkező közösségi élmény dominál a színpadon, hagyományos formában. Valamennyi korosztály szerepet kap a műsorban a Csurgó zenekar kíséretével, ellensúlyozva napjaink minden együttműködést leromboló versenyszellemét, az én-, a jelen-, és a teljesítményközpontú folyamatokat. A „csak a szerelem” – motívum itt is vissza-visszatér, hangsúlyozva az erős társas-, és párkapcsolatok fontosságát, és a közösségek védőfaktor szerepét.

Az április 30-i előadások a táncműhely tagságának tiszta önerejéből valósulnak meg. Aki az előadásra jegyet vált, pécsi alkotóközösség munkáját támogatja. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!