Csak két százalékkal emelkedik a díj

Decemberben a közgyűlés ugyan elfogadta a cég 12 százalékos díjemelését, ám egy december végi parlamenti döntés értelmében mégsem emelhet ennyivel díjat a BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft.
Mint azt a cég kereskedelmi igazgatója, Koller Zsolt a Pécs TV Pont MA című műsorában elmondta, a hulladékgazdálkodási törvény módosítása alapján 2012-ben kizárólag a tavaly érvényben lévő díjak szerint szolgáltathatnak, várhatóan csak az áfaemelés mértéke szerint növekednek majd a díjak.

hirdetés

Egy hetven literes edény esetében a tervezett 252 forintos emelés helyett mindössze 42 forinttal emelkednek az árak. A parlamenti döntés miatt több mint 200 településen, ahol a BIOKOM szolgáltat, újra kell tárgyalniuk a helyi képviselőknek a díjemelést.

Az idei évben változást jelent az is, hogy ezentúl a társasházakban, lakásszövetkezeti házakban élők nem kapnak lakásonként számlát, hanem hulladékszállítási díj a közös képviselő által összegyűjtött közös költség része lesz, lévén, közös edényt használnak a lakók, így a törvény is ezt tekinti a szolgáltatás alapjának.

A díj szétosztása továbbra is a társasházi lakóközösség döntésének megfelelően történik, erről a szolgáltatót nem kell tájékoztatni.