Csak kisebb zápor lehet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szerdán az ország északkeleti felében borult marad az ég, legfeljebb Szabolcsban és Borsod egyes részein vékonyodhat el délután a felhőzet.

hirdetés

Sokfelé várható további tartós eső, helyenként rövid ideig akár felhőszakadás méretű csapadékkal, esetleg átmeneti dörgéssel, villámlással kísért intenzív záporok is kialakulnak, de napközben a csapadék területi kiterjedése csökken. Területi átlagban késő estig a Balassagyarmat-Nádudvar-Debrecen sávban várható a legnagyobb mennyiségű, 20-30 mm-t meghaladó eső.

Magyarország délnyugati felében a kezdetben még kevésbé felhős területeken fokozatosan megnövekszik a felhőzet, délutántól már errefelé is előfordulhat kisebb eső, zápor. A kora reggel szélcsendes Nyugat- és Délnyugat-Dunántúlon kialakuló párásság és ködfoltok délelőtt megszűnnek.

Napközben Szabolcsban a délkeleti, az Észak-Dunántúlon az északnyugati szél élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósan borult helyeken 18, 22, másutt 22, 27 fok között valószínű.