Csak kompozni akartak, de a NAV résen volt

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) baranyai járőrei Udvar belterületén egy szerb rendszámú Opel személygépkocsiból 160 doboz adózatlan cigarettát és 10 kilogramm dohányt foglaltak le, amelynek származását a gépjármű magyar-szerb kettős állampolgárságú vezetője és utasa nem tudta igazolni. A jövedéki eljárásban kiszabott 500 ezer forint bírságot az autó lefoglalását követően a sofőr kifizette.

hirdetés

A NAV baranyai pénzügyőrei Udvar belterületén, koradélután állították meg a szerb gépkocsit, amelynek utasai, – elmondásuk szerint – azért érkeztek hazánkba, hogy Mohácsnál kompozzanak egy kicsit a Dunán. Az indok még gyanúsabbá tette őket, ezért a hivatal munkatársai  részletesen átvizsgálták a járművet és a gyári üregeiben 160 doboz cigarettát és 10 kilogramm dohányt találtak, amelynek származását sem a sofőr, sem az utasa nem tudta igazolni.

160 doboz adózatlan cigarettát és 10 kilogramm dohányt foglaltak le
160 doboz adózatlan cigarettát és 10 kilogramm dohányt foglaltak le

Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a sofőr nem ismeretlen a pénzügyőrök számára, mert korábban indult már ellene hasonló eljárás. A járőrök a cigarettát, a dohányt, valamint biztosítási intézkedésként a gépjárművet is lefoglalták. A hivatal 500 ezer forint bírságot szabott ki, amelyet a gépkocsi vezetője 3 nap elteltével meg is fizetett.

  • Fóris Béla

    Boldog az az ország, ahol az adóhatóság csak a kisemberekkel foglalkozik, és az ország bölcs és tolvaj vezetőit nem zaklatja. Hisz a vezetőknek, ahhoz hogy ügyesen a saját javukra kormányozzák az országot, nyugalmat és zaklatásmentes életett kell biztosítani. Így nyugodtan élvezhetik amit elloptak, a birkává vált lakosság pedig rendszeresen újra választja őket.