Csaknem 60 milliós fejlesztés jön Pécsen

A Baranya Megyei Önkormányzat tulajdonában lévő Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség közreműködésével másfél milliárd forintot nyertek a települések orvosi rendelők felújítására. A projekt keretében Baranya megye negyvenegy településén újulnak meg az orvosi rendelők az „Egészségügyi ellátás fejlesztése” című DDOP pályázaton.

hirdetés

Nagy Csaba, a Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke a hétfői sajtótájékoztatón hangsúlyozta:

A konstrukció célja, hogy a lakosság a rendelők felújításával, az új eszközök beszerzésével, valamint az akadálymentesítés révén színvonalasabb ellátásban részesüljön. A háziorvosi praxisok működési feltételei mindezen túl az egészséges életmódot népszerűsítő tevékenységeknek, szolgáltatásoknak, programoknak is helyet adhatnak

Az „Egészségügyi alapellátás fejlesztése” című felhívásra összesen 157 pályázat érkezett a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökséghez, mintegy 5,7 milliárd Ft támogatási igénnyel. Az Új Széchenyi Terv kiírására eredetileg 756 millió Ft keretösszeg állt rendelkezésre, a beérkező pályázatok nagy számára való tekintettel azonban a keretet 4,5 milliárd forinttal emelték. Ennek eredményeként a tavaly őszi döntés után további 41 Baranya megyei egészségügyi alapellátó intézmény részesült 1,51 milliárd Ft összegű támogatásban. A megújult pályázati rendszernek köszönhetően a nyertesekkel május közepéig megkötik a Támogatási Szerződéseket.

A Pécsi Önkormányzat csaknem 60 millió forintot nyert az egészségügyi alapellátás fejlesztésére.

A pályázókat a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség tájékoztatja a döntésről.