Családi ház fészerében bujkált

Mintegy három hónapig tartó bujkálást követően Alsószentmártonban június 26-án fogták el azt a fiatal férfit, akit a siklósi rendőrök két autó ellopása, valamint pince és lakásbetörések elkövetésével gyanúsítanak.

hirdetés

A most már nagykorú férfi – akit a Szigetvári Rendőrkapitányság eltűnés miatt is körözött – hosszasan bujkált a rendőrök elől a siklósi szőlőhegyen, majd Kisharsány és Nagytótfalu községekben is, az utóbbi időben pedig egy alsószentmártoni családi ház fészerében.

A gyanúsított kihallgatása során elmondta, hogy az autókat kalandvágyból kötötte el, míg a vagyon elleni bűncselekményeket élelemszerzés és aktuális búvóhelyeire történő berendezkedés céljából követte el.

A bujkálásának három hónapja alatt – az eddig rendelkezésre álló adatok szerint – kilenc vagyon elleni bűncselekményt követett el, többek között lopott nyitott autóból, betört egy vadászházba, egy iskolai raktárhelyiségbe, két pincébe, valamint rendszeresen átjárt legutolsó búvóhelyének szomszédjába, ahonnan méterbe vágott tűzifát tulajdonított el.

A kétrendbeli jármű önkényes elvételével, és többrendbeli betöréses lopással, valamint lopással gyanúsított, a büntetőeljárási szabályok szerint fiatalkorúként kezelt férfi részletes, beismerő vallomást tett, házkutatások során az általa eltulajdonított tárgyak nagy része megkerült.

Vele szemben a Siklósi Rendőrkapitányság szabadlábon hagyása mellett folytatja a büntetőeljárást – írja a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.