Családi ház lángolt Kishajmáson

Vasárnap este tűz ütött ki egy kishajmási családi házban. Az esethez Tolna megyéből is küldtek ki tűzoltókat. Az épület több része lakhatatlanná vált – írja a Katasztrófavédelem.

A megyei műveletirányítás telefonon szólította fel a lakókat, hogy a még ép épületrészből hozzák ki az ott tárolt propánbutángáz-palackot és áramtalanítsák az épületet. A komlói tűzoltók kiérkezésekor a szobák már teljes terjedelmükben égtek. A beavatkozók két vízsugárral kezdték a tüzet oltani, az ablakon, illetve az ajtón keresztül egyaránt.

A tűzesethez Tolna megyéből is riasztottak tűzoltókat, a dombóvári egység a tűz által nem érintett, de füsttel telítődött helyiségeket és a padlásteret vizsgálta át. A tűz a tetőtérre és az épület más helységeire sem terjedt át, az épület hálórésze azonban lakhatásra alkalmatlanná vált.

A tulajdonos saját felelősségére a házban maradt, a család többi tagja, öt ember rokonokhoz költözött. A lángok károsították a családi ház elektromos hálózatát is, ezért a szolgáltató leválasztotta az ingatlant a hálózatról.