Családi nap Kertvárosban

Március 29-én, szombaton délután Tavaszköszöntő családi napot rendeznek az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központban. Az esemény fővédnöke Csizi Péter, Pécs alpolgármestere lesz.

hirdetés

A mindenki számára ingyenes programokra délután kettő órától este hét óráig várják az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat egyaránt.

Csizi Péter elmondta, örül, hogy az egész szombatot betöltő családi napot a Kertvárosban rendezik meg, melyre egy pécsi civil szervezet nyert pénzt, hogy összefogja a fiatalokat. A szórakoztató programok és koncertek mellett szakmai kérdésekben is segítséget kaphatnak az érdeklődők.

– Bár a legtöbb kulturális program a belvárosban koncentrálódik, néhány évvel ezelőtt tűztük ki célul, hogy a Kertváros is teret kapjon ilyen tekintetben és így Pécs legtöbb lakosú városrésze is megteljen élettel – fogalmazott az alpolgármester. – Külön örülök annak, hogy a civil szervezetek is ezen az állásponton vannak.

családi nap_2

A gyerekek játszóházban tombolhatnak, részt vehetnek kézműves foglalkozáson, készíthetnek hűtőmágnest és ugrálhatnak a légvárban, de akár lufit is hajtogatnak a nap folyamán. A vállalkozó kedvűek egy napra cicává, kutyává vagy akár pillangóvá is válhatnak, erről az arcfestők gondoskodnak majd.

Az idősebb korosztály tagjai csocsóbajnokságon tesztelhetik ügyességüket, emellett karrier és pályaorientációs, valamint drogprevenciós tanácsadáson informálódhatnak, de az Erasmus+ program hasznosságáról, érdekességeiről, előnyeiről szóló előadást is meghallgathatják.

Az izgalmakkal teli délután után különböző koncerteken szórakozhatnak a fiatalok. A sort nyolc órakor a The Popeye kezdi, kilenc órakor már a The Immigrants zenél, őket tíztől a The Tablespoon követi, végül a Junkie Jack Flash szórakoztatja a közönséget.

 • vackor

  Ez tavaszköszöntő családi program, amit civilek szerveznek. Amire te gondolsz 5.-én lesz a Csizi féle választás előtti majális (?) a Maléter utcánál a téren, ahol szokott lenni.

  Mi kertvárosiak meg kiélvezzük az ingyenes lehetőségeket és megpróbáljuk közel az otthonukhoz jól érezni magunkat.

 • Gumimacil!

  Nagyon jó,hogy vannak rendezvények mert már azok is megszűntek
  nincs majális és még sorolhatnám. Nem mindenki teheti meg a Zsolnai negyedbe megy rendezvényre.
  Vajon miért most rendezik a Kertvárosi napokat?
  Tippeljetek!!

 • Fodor Ibolya

  A kézműves foglalkozásokat, arcfestést a KÉK egyesület vállalta szintén ingyen, és a TÜKE piac árusai teszik színesebbé! Vajon miért hiányzik erről a plakátról a logónk? Az onlin oldalakon fent van!

 • barracuda

  Ezek a zenekarok ezek mik megint?