Családoké lesz az idei ünnep

A pécsi önkormányzat és a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. közös rendezésében idén a Kossuth téren fog zajlani a március 15-i ünnepség. Ezúttal egész napos családi programok is várják a helyszínre látogatókat.

hirdetés

Az ünnepség a Himnusz eléneklésével indul 10 órakor, majd Lengvárszky Attila, a Pécsi Polgári Szalon Egyesület elnöke tart ünnepi beszédet.

A koszorúzást megelőzően a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola diákjai és a Baranya Táncegyüttes műsorát láthatják a helyszínre látogató pécsiek.

A rendezvények ezzel nem érnek véget: egész napos családi és gyermekprogramokkal várják a szervezők a családokat – játszóházak és pónilovaglás is várja majd a téren a lurkókat.

A rendező önkormányzat és a ZSÖK minél több érdeklődőt, látogatót vár a helyszínre, hogy méltón emlékezhessünk az 1848 március 15-i forradalomra. E közben tüntetés is szerveznek a Széchenyi térre a kormány politikája ellen.

Szombaton és vasárnap szabályszerűen vannak nyitva és zárva a boltok, 14-én viszont hétköznapi nyitvatartás szerint vásárolhatunk a nagyobb üzletekben. Március 15-e ünnepnap, így ismét zárva lesznek az üzletek.

Március 15-én a város minden parkolási zónájában díjmentesen parkolhatunk, a helyi buszjáratok szombattól keddig szabad- és munkaszüneti menetrend szerint közlekednek.

A vonatok menetrendje is változik, ezekről itt lehet bővebb információt kapni.