Csapadékos idő lesz a hétvégén

A hétvégén ismét borult, csapadékos időre számíthatunk, de a csapadék mennyisége kevesebb lesz, mint az elmúlt napokban – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

hirdetés

Akkora mennyiségű csapadékra az elkövetkező hétvégén nem kell számítani amennyi az elmúlt két hétben, de a szombat éjféltől vasárnap késő estig lehulló csapadék mennyisége az ország középső részén helyenként meghaladhatja a 20 mm-t.

Az előrejelzett nyomási, felhőzeti és hőmérsékleti mezők szépen mutatják, hogy ismét egy mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, és áramlási rendszerében vasárnap már a nyugati területek fölé a magasban hidegebb levegő érkezik. A csapadék formája döntően eső lesz, de a Dunántúl magasabban fekvő területein vasárnap havas eső, a hegyekben néhol hó is lehet.

Szombaton borult, párás idő várható sokfelé esővel. Az északkeleti, északi szél a Dunántúlon megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Vasárnap sem valószínű lényeges változás: a borult égből sokfelé várható eső, a nap második felében a Dunántúl magasabban fekvő helyein havas eső, a Bakonyban esetleg havazás is lehet. Az északi szél megélénkül, a Dunántúl északi felén helyenként meg is erősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

A legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.