Csizi Péter: különadót kaphatnak Pécsen a multik

A multiknak is nagyobb részt kell vállalniuk a pécsi adózásból – derült ki Csizi Péter pécsi országgyűlési képviselő, a múlt héten megalakított Fidesz-KDNP Frakciószövetség elnökségének vezetője interjújából. A Pécsi Újság.hu-nak leszögezte, a várost a polgármester vezeti és “marhaság”, amit a balliberális sajtó terjeszt, miszerint puccs történt. 

hirdetés

A politikus hangsúlyozta, a minap megalakult Fidesz-KDNP Frakciószövetség elnöksége nem az önkormányzatot irányítja, erre nincs is lehetősége, hanem a Fidesz-KDNP frakció stratégiai irányítását végzi. Mint mondta, a város nincs könnyű helyzetben, ilyenkor összezárnak, nem úgy mint a szocialisták korábban, akik szétszakadtak, amikor baj volt.

Kiemelte, a PMFC csak önkormányzati támogatásból nem működhet, támogatókat, tulajdonost kell találni a versenysport szponzorálására.

A költségvetési hiány okaként beszélt arról, hogy “az elmúlt nyolc évet arra fordítottuk, hogy eltakarítsuk a szocialisták szennyesét. Ilyen volt például a közösségi közlekedés. Katasztrofális helyzetben vettük át, még ki is lopták a járműparkot egy külső cégbe. Hatmilliárdos hitelt vettünk fel a buszok cseréjéhez, a törlesztéséből fakad a hiány döntő hányada”.

Közölte, már a csütörtöki közgyűlésre elkészül egy 27 pontból álló javaslat, amelynek a lényege, hogy a politika saját magán kezdi a spórolást, nem hárítja át a pécsiekre. Arra a kérdésre, hogy a lakosság is számíthat újabb helyi adókra vagy a jelenlegiek emelésére, határozott nemmel válaszolt.

Csizi beszélt még a város hiányának pontos összegéről és Páva Zsolttal való kapcsolatáról is a Pécsi Újság.hu-nak.

  • András Szekeres

    Az összes 100 000 feletti nagyvárosban gondot okoz a tömegközlekedés finanszírozása.Az államnak nagyobb szerepet kellene vállalni benne és a hajléktalan ellátásban is.Az itteni hajléktalanok 80 %-a nem pécsi.Ha a város mindenkié,akkor a működtetése is legyen az.Belgiumban az ingyen utazók csak 9 után mehetnek ingyen,ez megszünteti ,enyhíti a reggeli zsúfoltságot.Vasár és ünnepnap,munkaszüneti napon természetesen mehetnek kedvezményesen. Az út és közműépítések két sőt három műszakban történnek tőlünk nyugatra.Ennyi kellemetlenséget mindenki ki fog bírni.Én biztos.Este ,éjjel a forgalom is mérsékeltebb.

  • A. Zimmer

    Amit majd a helyiek fognak kifizetni.