Csizmadia Péter: „Ha spórolni akarnak, nézzenek szét először a saját portájukon”

Csizmadia Péter
Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi frakcióvezetője reagált Zag Gábor DK-s képviselő, bizottsági elnök lapunknak adott, többek között a közalkalmazottaknak járó, első félévi cafeteria kifizetéséről szóló nyilatkozatára.

hirdetés
Uránia Mozi
Csizmadia Péter nyilatkozata:
Az mindenképpen örömteli, hogy a tiltakozásunknak is köszönhetően sikerült elérni az elmúlt hetek két leginkább felháborodást keltő, a kisgyermekes pécsi családokat hátrányosan érintő polgármesteri határozatának visszavonását, megváltoztatását. Mint ismert, nem csak az óvodáktól, bölcsődéktől vont el Péterffy Attila 210 millió forintot, amiből most, feltehetően az érintettek jogos elégedetlensége miatt úgy tűnik, hogy legalább részben kihátrált, hanem a pécsi gyermekek nyári táborozási díját is duplájára emelte. Ez utóbbi támadást legalább az idei évre sikerült kivédeni. Elszomorító viszont, hogy a polgármester határozottan állította, hogy jövőre már számíthatnak a családok a díjak emelésére. Egyébiránt Zag Gábor Frakcióvezető Úr helyében azért annyira nem lennék büszke arra, hogy mégis kifizeti az önkormányzat a cafetériát a dolgozóknak. Ez alapvető, korábbi döntéssel már megítélt járandósága a közalkalmazottaknak. Ha spórolni akarnak, akkor nézzenek szét először a saját portájukon, mert ott van mit sepregetni.
Ami az együttműködésünk felajánlását illeti, azt továbbra is tartjuk, azonban csak a pécsiek érdekével egyező javaslatokat vagyunk hajlandóak támogatni. Amit Frakcióvezető Úr gazdasági csomagnak nevez, az valójában egy 2,5 milliárd forintos megszorítás volt, benne az óvodákat és bölcsődéket érintő 210 millió forinttal, amely mögé semmilyen számítást, kimutatást nem kaptunk a városvezetéstől. Ezt a biankó csekket nem tudtuk támogatni, főleg úgy, hogy a korábbi képviselői fizetésemelések, politikai kinevezettek díjai érintetlenek maradtak. Azokat az intézkedéseket viszont mi is megszavaztuk, amelyek a pécsieken igyekeztek segíteni, még ha csak szimbolikus mértékben is.
Ami a járványügyi intézkedések körében a polgármesteri hatáskört illeti, csak egy kérdést tennék fel Zag Frakcióvezető Úrnak. Miként volt lehetséges az, hogy Polgármester Úr lezáratta például a tettyei vagy köztársaság téri játszóteret a Kormány külön felhatalmazása nélkül, ha most arra hivatkoznak, hogy csak a Kormány külön felhatalmazása nélkül lehetett közterületeket elzárni? Érzek az érvelésükben emiatt egy elég komoly logikai bukfencet. De mindegy is, a legfontosabb, hogy a védekezésben részt vevők munkájának, a Kormány felelős döntéseinek és a magyar emberek, köztük a pécsiek fegyelmezettségének köszönhetően Magyarország kordában tudta tartani a járvány terjedését. Biztos vagyok abban, hogy ebben még Frakcióvezető Úr is egyetért velem.”

Hirdetés