Csobbanj Európával!

2008-ban a Baranya Megyei EIP iroda kezdeményezte az első Csobbanj EUrópával! elnevezésű akciót a baranyai strandokon, melety azóta minden évben megrendeznek.

hirdetés

A népszerű és hatékony esemény eredményei felkeltették az Európai Unió figyelmét is, ennek következtében az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete 2010-ben már országos roadshow-t szervezett Magyarországon.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete a hazai Europe Direct tájékoztató irodákkal együttműködve  június 17. és augusztus 17. között rendezi meg ismét Csobbanj Európával! című programsorozatát Magyarország strandjain. A program célja, hogy az európai uniós állampolgárság adta lehetőségekről – utazás, továbbtanulás, munkavállalás, pályázatok, támogatások, nyugdíjak stb. – ingyenes, naprakész, hiteles, személyre szabott és teljes körű tájékoztatást nyújtson a strandolóknak, illetve annak tudatosítása, hogy a Europe Direct irodák országszerte, egész évben várják az érdeklőket.

Baranya megyében számtalan kérdésre adnak konkrét válaszokat, használható tanácsokat és információkat a strandokon az érdeklődőknek a Baranya Megyei Európai Információs Pont, a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft., az Eures, a Széchenyi Programiroda, az Alliance Francaise, az Új Nemzedék Pécsi Kontakpont és a Csorba Győző Könyvtár munkatársai.

A roadshow-hoz kapcsolódik a Mutasd meg Európát! nyereményjáték, melynek fődíja egy kétszemélyes utazás Európa 2014-es kulturális fővárosába, Rigába, Lettországba.

Baranya megyei helyszínek és időpontok
2014. július 4., péntek Thermal Spa Siklós
2014. július 5., szombat Szigetvári Gyógyfürdő
2014. július 12., szombat Harkányi Gyógy- és Strandfürdő
2014. július 13., vasárnap Orfűi Aquapark

Az időpontok kedvezőtlen időjárás esetén módosulnak!

A játék részletei, szabályai elérhetőek a Facebookon, illetve a helyszíneken:
http://www.csobbanjeuropaval.hu/fotopalyazat