Csodazongorát kap Pécs!

Nemsokára a pécsiek is hallhatják

Hét magyar és három külföldi intézményben helyezik el azt a tíz Bogányi-zongorát, amelyet a magyar állam korábban megvásárolt – mondta Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter kedden Budapesten. A vidéki városok közül csak Debrecenben és Pécsett fognak felcsendülni a csodazongora dallamai.

hirdetés

A Bogányi-zongora mintegy 800 millió forintos támogatásával a kormány célja, hogy erősítse a magyar zongoraművészet, és a magyar zongoraépítés kultúrájának nemzetközi hírnevét – hangsúlyozta Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter, aki szerint mindezzel a kormány egy magyar innováción keresztül a magyar iparfejlesztés ügyét is támogatja. A 10 zongora egyike a pécsi Kodály Központba kerül majd.

A magyar helyszínek között van továbbá a Budapest Music Center (BMC), a Müpa, az Erkel Színház, a debreceni Kölcsey Központ, a Pesti Vigadó és a Zeneakadémia. A három külföldi helyszín esetében eddig kettőről – a moszkvai Csajkovszkij Konzervatórium és a helsinki Sibelius Akadémia – született döntés az illetékes Külgazdasági és Külügyminisztériumban.
.