Csődbe ment a Mikulás

Finnországban kétszázezer eurós adóhátraléka keletkezett a Mikulások Irodájának, de az ajándékosztás nincs veszélyben, nem marad el a Karácsony – írja az MTI.

hirdetés

A tetemes adóhátralék azért keletkezett, mert elmaradtak a finn Mikulás központ legjobb látogatói, az orosz turisták. Jarmo Kariniemi, az iroda ügyvezető igazgatója pénteken arról beszélt, hogy a cég, amely mintegy 20 embert foglalkoztat, talán elkerülheti a bezárást.

“Van még egy hetünk, hogy előteremtsük a pénzt. Bízom abban, hogy kezelni tudjuk a helyzetet” – mondta Kariniemi, akinek vállalkozása lehetőséget kínál a Mikulással való közös fénykép készítésére díj ellenében. A Mikulás Iroda a lappföldi Rovaniemi Mikulás-park vállalkozásainak egyike. Tavaly mintegy 300 ezer látogatója volt, és 2 millió euró bevételre tett szert.

Az orosz turisták elmaradását csak részben kompenzálta a japán látogatók számának növekedése.

Minden karácsonykor külföldi turisták százezrei özönlenek Rovaniemibe, a sarkkörön fekvő városba. A finnek hangoztatják, hogy a Mikulás a finnországi Lappföldről származik, számos idegenforgalmi programot szerveznek alakja köré. A japánok mellett egyre több kínai, dél-koreai és szingapúri keresi fel Lappföldet.