CSR Hungary Díjas a Királyegyházi Cementgyár

A 2013-as év CSR Hungary Díjazottjai (Balról jobbra: GAP Média Kft., Budapest Bank Zrt., Grundfos Magyarország Gyártó Kft., Vodafone Magyarország Zrt., LAFARGE Cement Magyarország Kft., Webstar Csoport Kft., Unilever Magyarország Kft., STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft.)

2008-tól az utóbbi 6 év alatt több mint 100 cég pályázott a Magyar Üzleti Felelősség Díjára, a CSR Hungary Díjra, különböző kategóriákban. Idén 2013. november 29-én, a Gundel-házban adták át a CSR Hungary díjakat. A Közös ügyek – közös felelősség kategóriában a LAFARGE Cement Magyarország Kft. is CSR Hungary díjas lett.

hirdetés

„Ma már a vállalati felelősség és a fenntarthatóság piaci értéket és versenyképességet növelő tényezővé vált.” – idézte Matthias Narrt Takács Júlia, a CSR Hungary ügyvezető igazgatója, az EMVFE (Első Magyar CSR Egyesület) elnöke a díjátadón tartott beszédében.

A vállalati felelősség mérhető felelősség szakmai szempontból. Két fő CSR trend nyilvánult meg az egyre magasabb szakmai színvonalat mutató pályázati anyagokban is. Megjelent egyrészről a rendszerben való gondolkodás, vagyis a CSR teljes integrációja az üzleti stratégiába, együttműködő megoldások a fenntarthatóságért, másrészről a lokalitás növekvő szerepe, ami a helyi társadalom részéről történő befogadottságban jelent meg. Ez utóbbi oly módon is jelentkezett a CSR Hungary Díj esetében, hogy most már egyre több a nem budapesti székhelyű vállalkozás nemcsak a pályázók, hanem a CSR Hungary díjazottak között is.

Zadravecz Zsófia, a Királyegyházi Cementgyár marketing kommunikációs vezetője és Balázs Tibor, a Seed Alapítvány ügyvezető igazgatója a CSR Hungary Díj átadásakor
Zadravecz Zsófia, a Királyegyházi Cementgyár marketing kommunikációs vezetője és Balázs Tibor, a Seed Alapítvány ügyvezető igazgatója a CSR Hungary Díj átadásakor

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. eddigi tevékenységét a szakemberekből álló Bíráló Bizottság a helyi közösségek támogatását és a velük történő tevékeny, komoly fejlődést eredményező együttműködést tekintve a CSR Hungary Díj Közös ügyek, közös felelősség kategóriadíjának odaítélésével ismerte el. A díjátadó gálán méltatták a Királyegyházi Cementgyár helyi közösségek fejlődését elősegítő társadalmi és gazdasági szerepét is, példaként ajánlva azt a termelésük beindítása előtt álló szervezetek számára.

A 2013-as év CSR Hungary Díjazottjai (Balról jobbra: GAP Média Kft., Budapest Bank Zrt.,  Grundfos Magyarország Gyártó Kft., Vodafone Magyarország Zrt., LAFARGE Cement Magyarország Kft., Webstar Csoport Kft., Unilever Magyarország Kft., STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft.)
A 2013-as év CSR Hungary Díjazottjai (Balról jobbra: GAP Média Kft., Budapest Bank Zrt., Grundfos Magyarország Gyártó Kft., Vodafone Magyarország Zrt., LAFARGE Cement Magyarország Kft., Webstar Csoport Kft., Unilever Magyarország Kft., STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft.)
„A LAFARGE világszerte törekszik a hosszú távú jó kapcsolat fenntartására a helyi közösségekkel. A Királyegyházi Cementgyár vezetősége úgy gondolja, hogy a helyi közösségeknek nyújtott csupán anyagi támogatások hosszú távon nem elégségesek. Ennek szellemében a helyiekkel olyan kezdeményezéseket valósítunk meg, melyek közösségi részvételt feltételeznek és hosszú távú hozadékuk kézzelfogható. A díj presztízsértéke kiemelkedő Ezért is jelent megtiszteltetést a Királyegyházi Cementgyárnak, hogy felelős társadalmi szerepvállalását a Közös ügyek, közös felelősség kategóriadíjával ismerték el.” – fogalmazott Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Marketing kommunikációs vezetője.

(x)