Csúnya öngólt lőtt Török Zsolt

Újabb fordulat Török Zsolt pénzgyűjtési történetében – írja az Index. Hétfőn Török Zsolt, az MSZP egykori szóvivője a Facebookon jelentette be, hogy pert vesztett a fideszes Selmeczi Gabriella ellen. 

hirdetés

Török a bíróság ítélete szerint megsértette Selmeczi jó hírnévhez fűződő személyiségi jogait, ezért félmilliós kártérítést, illetve százezres perköltséget kell fizetnie. Török azt írta: “a bírósági ítéletnek nem tudok eleget tenni maradéktalanul. Ezért szeretném anyagi segítségeteket kérni!” Török egy-kétezer forintot várt ismerőseitől.

Az MSZP elnökhelyettese, Gőgös Zoltán közleményt adott ki azon nyomban, miszerint – fontos minden szava – a párt “teljes mértékben szolidáris Török Zsolttal, akit azért büntettek meg több mint félmillió forintra, mert kimondta az igazságot az ellopott magánnyugdíjakról”.

És itt jön a fordulat.

Selmeczi Gabriella a Magyar Időknek nyilatkozott a kártérítésről, amelyet már egy hónapja megkapott. “Az MSZP április 20-án maradéktalanul átutalta a megítélt kártérítés teljes összegét”- mondta a fideszes politikus.

Megkerestük tehát Török Zsoltot, hogy akkor mégis kinek tartozik, és miért gyűjt pénzt. Török azt mondta az Indexnek, hogy a párt kifizette Selmeczinek a kártérítést- Ám csak a felét vállalta át, a másik felét Töröknek kell kifizetnie. Ehhez jön még a több mint 100 ezres perköltség.

Vagyis Török Zsolt azért gyűjt pénzt, hogy a perköltség mellett az MSZP-nek járó tartozását, 250 ezer forintot kifizesse.

Ehhez képest az MSZP-s politikusok nagy számban felsorakoztak Török mögött, hogy segítsenek társukon, aki felemelte szavát “az orbáni diktatúra” ellen. És erre kérik a “demokrácia és a szólásszabadság híveit”. Miközben csak annyit kéne tenniük, hogy hoznak egy pártdöntést a tartozása elengedéséről.