Darabolós gyilkosságot derítettek fel a zsaruk

Több, mint egy évvel ezelőtt elkövetett emberölést derített fel a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság – közölték pénteken.

hirdetés

2010. augusztusában jelentette be egy Cserdiben élő idős asszony 45 éves fia eltűnését. Az ügyben közigazgatási hatósági eljárást rendelt el a Szigetvári Rendőrkapitányság, melynek tartama alatt az eltűnt személy hollétére vonatkozó érdemleges információ nem merült fel, így az eljárás a személy körözésének fenntartása mellett megszüntetésre került – derült ki a rendőrségi közleményből.

Néhány hónappal ezelőtt olyan információk jutottak a rendőrség tudomására, amelyek arra utaltak, hogy a férfi eltűnésének hátterében esetlegesen élet ellenes bűncselekmény elkövetése állhat, azonban bizonyíték erre nem volt. Így az ügyben új eljárás elrendelésre került sor a Pécsi Rendőrkapitányságon.

A beszerzett adatok alapján a vélelmezhető bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személy poligráfos vizsgálatára december 13-án kedden került sor a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán. A büntetett előéletű, 24 éves cserdi férfi ellen jelenleg is van folyamatban eljárás testi sértés elkövetése miatt.

A hazugságvizsgálat során a férfi megtört és elmondta, hogy bűncselekményt sógora követte el, aki egy nőügy miatt agyonverte a sértettet tavaly nyár végén. Ő csak a holttest eltűntetésében segédkezett, amelyet elmondása szerint közösen dobtak be az áldozat ingatlanán található kútba. A 30 éves sógor jelenleg szabadságvesztés büntetését tölti zaklatás bűncselekmény elkövetése miatt.

Szerdán a rendőrök átvizsgálták a kutat, amelyet a tűzoltóság segítségével kiszivattyúztak, de eredménnyel nem jártak. Ezért ismételten kihallgatták az időközben őrizetbe került gyanúsítottat és annak élettársát. A gyanúsított férfi elmondta, hogy a holttestet valójában elégették, a maradványokat pedig az ő háza közelében, egy használaton kívüli kútba dobták.

Még szerdán sor került ennek a kútnak az átvizsgálására is, amelynek eredményeként a rendőrök megtalálták egy zacskóban az emberi maradványokat.

A maradványok szakértői vizsgálata folyamatban van, azonban az már megállapítható, hogy a holttestet feldarabolták. A gyanúsított előzetes letartóztatását a rendőrség kezdeményezte, az ügyben emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja a nyomozást.