EU-s forrásokról beszélt Pécsett Deutsch

Az uniós források 2007-2013 közötti forrásainak felhasználásáról, az aktuális helyzetről és az elkövetkező másfél év teendőiről beszélt Deutsch Tamás Pécsett a napokban. Az EP-képviselő, a Héthatár Önkormányzati Szövetség elnökeként Páva Zsolt polgármesterrel közösen, a térség önkormányzatai számára szervezett munkaértekezletet.

hirdetés

A Héthatár Önkormányzati Szövetség a baranyai térségben, illetőleg annak vonzáskörzetében is szeretné bővíteni azon települések körét, akiknek segítségére lehet az uniós forrásszervezésben.

A polgármesteri fórum keretében Deutsch Tamás a 2014-ben kezdődő hétéves ciklusban követendő stratégiákról, valamint az önkormányzati együttműködésekben rejlő lehetőségekről számolt be.

Az egyesület nemcsak a tagönkormányzatok konkrét projektjeinek támogatásával, hanem szakmai hátországával, eseti tudományos kutatásokkal, konferenciákkal, szakmai fórumok szervezésével is segíti a települések tervező munkáját.

Az egyesületnek több mint száz aktív tagja van, magyar és határon túli önkormányzatok mellett a magyar nemzetiségű EP-képviselőket is soraiban tudhatja, mely a Közösség forrásainak megszerzése érdekében jelent komoly lobbi-erőt.

Deutsch Tamás emellett tárgyalásokat folytatott Páva Zsolt polgármesterrel a Pannon EGTC-ről, a horvát-magyar együttműködésről, valamint Pécs város Uniós projektjeiről.