Csomagdobáló fiatalok hoztak frászt az utasokra

Old Spice deo stift volt abban a dobozban, amit az egyik helyi járatú buszra dobott fel egy 16 éves fiú kedden délután. A Bama.hu korábbi információját, miszerint terrorszervezetet emlegettek volna az akció közben, a rendőrség cáfolta.

hirdetés

Kedden több szirénázó rendőrautó érkezett az egyik Rákóczi úti buszmegállóba, mert gyanús csomagot dobott valaki az egyik jármű utasterébe.

A csomagot egy utas levitte a buszról, majd egy, a csomagot dobó fiatalember társaságához tartozó fiatalembert a helyszínen visszatartott az időközben értesített rendőrök helyszínre érkezéséig.

A rendőrök a csomagot átvizsgálták, abban egy hónalj stiftet találtak, a 16 éves fiút kihallgatták.

Késő délután a Pécsi Rendőrkapitányságon édesanyjával együtt, az üggyel kapcsolatban önként jelentkezett egy 15 éves magyarszéki fiatalember, aki meghallgatása során bavallotta, hogy 16 éves társával a helyi vendéglátóipari és kereskedelmi szakközépiskolába járnak, ahol ma délután társaikkal találták ki az egész cselekményt.

Elmondása szerint együtt készítették el a dezodoros csomagot, amit végül ő dobott fel az említett autóbuszra, majd a helyszínről elmenekült, míg társát visszatartották.

Az eljárás során megállapították, hogy a két magyar állampolgárságú fiatal arabul nem beszél, s a jelenlegi adatok szerint, a Bama.hu hírportál információival ellentétben a két fiatalember egy szót nem szólt az utasokhoz, így arabul sem beszéltek, és semmilyen terrorszervezetet nem emlegettek.

A két fiatalkorúval szemben a Pécsi Rendőrkapitányságon garázdaság szabálysértés elkövetése miatt indítottak eljárást.